
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Smíchejte skyr, med, vanilkový extrakt a zakysanou smetanu. Směs přendejte do plastové misky a dejte do mrazáku.
Každou hodinu promíchejte zmrzlinu lžící, aby se netvořily velké krystalky ledu.
Zmrzlina by měla být připravená k podávání po cca 5-6 hodinách.
Řepu nakrájejte na kostičky 1 x 1 cm a smíchejte v misce s jablečným octem a medem.
Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, dejte do trouby a pečte 1 hodinu a 30 minut při 150 °C.
Zbývá už jen připravit kakaové kousky. V misce smíchejte máslo o pokojové teplotě, med a holandské kakao.
Těsto vyválejte mezi dvěma archy pečícího papíru. Odstraňte vrchní papír a dejte péct na 10-15 minut do předehřáté trouby na 160 °C.
Servírování: Vezměte hluboký talíř a do jeho středu dejte pečenou řepu. Namočenou lžící vytvořte ze zmrzliny kopeček a položte ho na řepu. Kakaové kousky nalámejte na drobečky a zmrzlinu jimi posypte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními