
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a plech (30 × 40) cm vyložte pečicím papírem.
Do větší mísy rozklepněte 2 vejce, přidejte rozpuštěné máslo a med a vše důkladně promíchejte.
Poté přidejte špaldovou mouku, mléko, zakysanou smetanu, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, prášek do pečiva a vanilkový extrakt a ze směsi vypracujte řidší těsto.
Vzniklé těsto rovnoměrně rozprostřete na plech. Na vrch těsta přidejte poloviny jahod a lehce je do těsta vmáčkněte.
Plech vložte do trouby předehřáté na 180–185 °C a pečte 35–40 minut.
Po upečení nechte bublaninu ještě 40 minut vychladnout.
Vychladlou bublaninu nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborná.
Výborné těsto na zdravou bublaninu :)