Jablečný chléb
- 15 min
- 50 min
- Střední
- 20 porcí
Tenhle snídaňový jablečný chléb nikdy po ránu už nezbyde. Je totiž tak dobrý, že vždy bojujeme o poslední kousek. Je rychlý a jednoduchý na přípravu (nepotřebuje totiž kynout) a ingredience můžete hravě obměňovat, datle za rozinky, brusinky za ořechy a pokaždé bude výtečný.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 79 kcal
- 2 g bílkovin
- 2 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
20 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 190 °C.
2
Jablka si nastrouháme do mísy.
3
K jablkům přidáme na menší kousky nakrájené datle, brusinky, med, vejce a kokosový olej.
4
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a perníkové koření.
5
Obsah obou mís spojíme za přidání jogurtu.
6
Hotové těsto nalijeme do formy na chléb vyložené pečícím papírem a pečeme při 180–190 °C 40–50 minut.
7
Vychladlý chléb krájíme na plátky a podáváme.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný. Namísto datli jsem dala švestky.
Automaticky přeloženo
Moc dobrý a vláčný sladký chléb. Za mně 10/10