HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty se slevou 68 %

Strana 208Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 110 Kcal
  • 3 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 13 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

25 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Cuketu omyjte, očistěte, nastrouhejte a lehce osolte. Nechte stranou vypotit přebytečnou vodu.

3

Mezitím do větší mísy prosejte špaldovou mouku, přidejte holandské kakao, perníkové koření, kypřicí prášek a sůl.

4

V jiné misce vyšlehejte kokosový olej s vejci, mlékem a stévií nebo medem.

5

Obsah obou mís spojte a vytvořte těsto. Z cukety vymačkejte přebytečnou vodu a přimíchejte do těsta.

6

Plech (25 × 25) cm vyložte pečicím papírem a těsto na něj přelijte. Vložte plech do trouby a pečte při 160–170 °C 30–40 minut.

7

Mezitím rozpusťte hořkou čokoládou nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.

8

Hotový perník polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a podávejte.

TIP
Pokud je těsto příliš hutné, přilijte více mléka.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Dana Šnourová
22. září 2023

Perník vynikající, je skutečně málo sladký, ale tu sladkost jsem dodala po rozkrojení marmeládou. Jinak jsem nic neupravovala. Rozhodně udělám znova, chutnal i manželovi, a to je co říct 😂.

Mončik
17. srpna 2023

Nevím, zda jsem udělala chybu ale v ingediencich je psaná jedla soda i kypřící prášek. Je to z toho hrozně cítit. Perník nemá žádnou chuť, vůbec to nepřipomíná perník. Namazala jsem povidly a udělala jinou polevu ale vyhodim to, protože se to nedá jist. Ta soda je v tom pekelná 😪😪😪

miša honzova
13. srpna 2023

Perník sam o sobě je chutově nevyrazný, ale konzistenci mě velmi pěknou. Z uvedeného mnozství mi vyslo tak akorát na velký plech. Těsto se mi zdálo už tak trpké z tolského prasku do pečiva, tak jsem použila 50g medu a 50g kokosového cukru. Příště bych použila pouhých 120g medu a cukr bych vynechala. Po vycházení jsem rozřízla podélně na dva platy a dovnitř dala dzem. Budu dělat znovu

Automaticky přeloženo

hodnocení_1429902
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních