
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Troubu předehřejte na 170 °C.
Cuketu omyjte, očistěte, nastrouhejte a lehce osolte. Nechte stranou vypotit přebytečnou vodu.
Mezitím do větší mísy prosejte špaldovou mouku, přidejte holandské kakao, perníkové koření, kypřicí prášek a sůl.
V jiné misce vyšlehejte kokosový olej s vejci, mlékem a stévií nebo medem.
Obsah obou mís spojte a vytvořte těsto. Z cukety vymačkejte přebytečnou vodu a přimíchejte do těsta.
Plech (25 × 25) cm vyložte pečicím papírem a těsto na něj přelijte. Vložte plech do trouby a pečte při 160–170 °C 30–40 minut.
Mezitím rozpusťte hořkou čokoládou nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Hotový perník polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Konzistence těsta podivná lepivá, množství na plech málo, na klasickou koláčovou formu moc, nakonec jsem to trochu naředila mlékem a nakydala na plech a výsledek byl ujdoucí, ale znovu ho péct nebudu.
Dobré, dala jsem o lžičku čekankového slazení navíc místo medu, snad budou jíst i děti. Těm většina sladkých receptů bohužel nechutná, že nejsou sladké.
Na základě předchozích komentářů jsem mírně upravila recept - pouze jeden kypřící prášek, slazeno třtinovým cukrem 120g a lžící medu (bez stévie), trochu rozinek v rumu. Takto upravený perník byl vynikající a vláčný ještě třetí den po upečení.