
Sada 3 nožů Opinel

Troubu předehřejte na 170 °C.
Cuketu omyjte, očistěte, nastrouhejte a lehce osolte. Nechte stranou vypotit přebytečnou vodu.
Mezitím do větší mísy prosejte špaldovou mouku, přidejte holandské kakao, perníkové koření, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl.
V jiné misce vyšlehejte kokosový olej s vejci, mlékem a stévií nebo medem.
Obsah obou mís spojte a vytvořte těsto. Z cukety vymačkejte přebytečnou vodu a přimíchejte do těsta.
Plech (25 × 25) cm vyložte pečicím papírem a těsto na něj přelijte. Vložte plech do trouby a pečte při 160–170 °C 30–40 minut.
Mezitím rozpusťte hořkou čokoládou nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Hotový perník polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a podávejte.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dobrý, vláčný, jen příště přidat sladidla
Zrovna jsem ho dopekla a je velmi dobrý. Vláčný, tak akorát sladký (záleží na každém, kolik použije sladidla) a čokoládová poleva se na něj moc hodí. Určitě by však šel upéct i bez ní. :))
Výborný ani jsem nepoužíla čokoladu.