Cuketová buchta
- 10 min
- 25 min
- Snadné
- 12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 115 kcal
- 30 g bílkovin
- 4 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Pečicí formu (cca 30 cm × 27 cm) vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 190 °C.
Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s erythritolem do pěny. Poté přidejte nastrouhanou cuketu, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt a promíchejte.
Nakonec přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a směs důkladně prošlehejte.
Těsto nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte stěrkou a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Upečenou cuketovou buchtu nakrájejte na 12 kousků a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná. Dala jsem půl na půl celozrnna mouka a hladká špaldová. Buchta je krásně nadýchaná! Máme doma jen cukr moučku, dala jsem 60g a přijde mi moc sladká.
Prosím kde jste nabrali 30g bílkovin na 1 porci? Bud je tam chyba v nutričních hodnotách, nebo mi tam chyba surovina, která doplnit ty bílkoviny….na celý recept mně v jiné aplikaci vypočítalo jen 54g bílkovin… děkuji
Automaticky přeloženo
Výborná buchta. Mouku jsem dala půl na půl normální špaldová a celozrnná a je pěkně nadýchaná.