HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 115 kcal
  • 30 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 22 g sacharidů

Více než 1 000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5 000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

12 porcí

Postup přípravy

1

Pečicí formu (cca 30 cm × 27 cm) vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 190 °C.

2

Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo.

3

Ve větší míse vyšlehejte vejce s erythritolem do pěny. Poté přidejte nastrouhanou cuketu, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt a promíchejte.

4

Nakonec přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a směs důkladně prošlehejte.

5

Těsto nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte stěrkou a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

6

Upečenou cuketovou buchtu nakrájejte na 12 kousků a podávejte.

TIP
Cuketová buchta chutná skvěle se zakysanou smetanou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Andrea Havlová
01. srpna 2023

Výborná. Dala jsem půl na půl celozrnna mouka a hladká špaldová. Buchta je krásně nadýchaná! Máme doma jen cukr moučku, dala jsem 60g a přijde mi moc sladká.

tmaruskova@gmail.com
11. července 2023

Prosím kde jste nabrali 30g bílkovin na 1 porci? Bud je tam chyba v nutričních hodnotách, nebo mi tam chyba surovina, která doplnit ty bílkoviny….na celý recept mně v jiné aplikaci vypočítalo jen 54g bílkovin… děkuji

Automaticky přeloženo

hodnocení_1022475
Fiddis
20. října 2022

Výborná buchta. Mouku jsem dala půl na půl normální špaldová a celozrnná a je pěkně nadýchaná.

hodnocení_1170101
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních