Cizrnová placka s borůvkami
- 12 min
- 30 min
- Snadné
- 16 porcí
Cizrna právem patří mezi nejpopulárnější luštěniny. Krom jiného podporuje trávení, pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi a zvyšuje pocit nasycení. Dopřejte si ji dnes na sladko s banánem, jablky a borůvkami.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 216Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 111 kcal
- 4 g bílkovin
- 5 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
16 porcí
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Cizrnu společně s banánem a jablkem rozmixujte a směs přemístěte do mísy.
3
Přidejte vejce, kypřicí prášek, mouku, mandle a borůvky. Vše doslaďte medem.
4
Plech (20 × 20) cm vyložte pečicím papírem a přilijte vzniklé těsto.
5
Plech s těstem vložte do trouby a pečte na 180–190 °C 25–30 minut.
6
Upečenou cizrnovou placku nakrájejte na 16 stejně velkých kousků a podávejte.
TIP
Pokud je těsto moc hutné, přidejte 3 lžíce vody nebo mléka.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Toto jsem si zamilovala😍 Místo medu jsem použila datlový sirup a k borůvkám přidala jahody, které jsem pokladla i nahoru. BOMBA určitě udělám znovu
Dala jsem jen 70g mouky a k tomu 30g vanilkového proteinu a místo mandlí pekany. Moc dobré, nedělám naposledy!
Dělala jsem z kuchařky dvakrát, poprvé s ostružinami a po druhé myslím s malinami a vždy chutnal skvele. Nadchla me kombinace chutí. Normálně vždy udělám recept jen jednou, ale tenhle je výjimka.