Celozrnný štrúdl
25 min
30 min
Snadné
10 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 321 Kcal
- 7 g bílkovin
- 17 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175 °C.
Mouku, vločky, rozpuštěné máslo (nebo olej), jogurt a vejce smíchejte ve větší míse.
Vypracujte těsto a vyválejte ho na dva tenké pláty.
V misce smíchejte strouhaná jablka, nasekané vlašské ořechy, rozinky, skořici a med a směsí posypte oba pláty těsta.
Těsto zaviňte, okraje zahněte dolů pod štrúdl a celý ho potřete zbylým rozšlehaným vejcem.
Štrúdl dejte péct do předehřáté trouby na 165–175 °C na 25-30 minut.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné
Vyzkoušela jsem variantu jablka a mák😋a je to luxusní štrůdl😊těsto super 👍👍👍
Já tak nějak celý recept pomotala, protože jsem neměla to či ono a těsto se mi též trhalo a bylo křehoučké, ale to přisuzuji výhradně svojí blbosti. Chuťově to byla pak mírně sušší, ale i přesto, naprostá mňamka.