

Celozrnný štrúdl
25 min
30 min
Snadné
10 porcí
Pamatujete, jak to u babičky vždy vonělo po skořici a rozinkách? Provoňte jimi svou domácnost taky a po nedělním obědě naservírujte vynikající a hlavně zdravější variantu jablečného štrúdlu ze špaldové mouky. Na pohled vypadá stejně, ale ingredience jsou lehčí a méně kalorické. Navrch ho posypte sypkou stévií. Uvidíte, že tomuhle dezertu nikdo neodolá.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 321 kcal
- 7 g bílkovin
- 17 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
10 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 175 °C.
2
Mouku, vločky, rozpuštěné máslo (nebo olej), jogurt a vejce smíchejte ve větší míse.
3
Vypracujte těsto a vyválejte ho na dva tenké pláty.
4
V misce smíchejte strouhaná jablka, nasekané vlašské ořechy, rozinky, skořici a med a směsí posypte oba pláty těsta.
5
Těsto zaviňte, okraje zahněte dolů pod štrúdl a celý ho potřete zbylým rozšlehaným vejcem.
6
Štrúdl dejte péct do předehřáté trouby na 165–175 °C na 25-30 minut.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělý recept, příště ale možná nahradím část celozrnné mouky obyčejnou, aby chuť nebyla taková nahořklá.
Luxusní záležitost. Štrůdl miluji a tento ukládám jako nejlepší. Chuťově výborné těsto, které se nelepí.
Výborný štrúdl! Vynechala jsem med a díky jablkům je sladký dostatečně, před podáváním jsem jen lehce pocukrovala. Určitě jsem nepekla naposledy! 😋