
Energetický komplex

Troubu předehřejte na 180 °C.
V jedné míse smíchejte obě mouky spolu s kypřicím práškem a skořicí.
Banány rozmačkejte vidličkou najemno.
Do druhé mísy dejte mléko, vejce, rozmačkané banány, olej a javorový sirup a promíchejte.
Do tekuté směsi postupně přidávejte sypkou směs a vše smíchejte v hladké těsto.
Připravte si chlebovou formu o velikosti 22 cm × 12 cm × 7 cm a vymažte ji olejem.
Těsto nalijte do formy a povrch posypejte nadrcenými mandlemi.
Vložte do trouby a pečte 40–45 minut na 180 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.
Hotovou buchtu nechte vychladnout na mřížce a poté ji vyklopte. Krájejte, až chléb úplně vychladne.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutil našemu drobečkovi :) super
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Chleba byl krásně vláčný a i druhý den chutná skvěle! :) Místo javorového sirupu jsem použila med a můžu doporučit. Sice jsem neměla mandle, ale aspoň mám důvod upéct chleba znova :)
Nezkousala
Automaticky přeloženo z slovenštiny