
Bezlepkový banánový chléb s mandlemi
15 min
45 min
Snadné
8 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 403 Kcal
- 8,08 g bílkovin
- 24,59 g tuků
- 39,26 g sacharidů
Suroviny
- 100 g mandlové mouky hladké
- 100 g rýžové mouky hladké
- 10 g kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 3 zralé banány (cca 600 g)
- 200 ml plnotučného mandlového mléka pokojové teploty (můžete nahradit jakýmkoliv jiným mlékem)
- 2 vejce
- 80 ml slunečnicového oleje + 1 lžíce na vymazání formy
- 80 g javorového sirupu
- 50 g neloupaných mandlí (nadrcených)
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
V jedné míse smíchejte obě mouky spolu s kypřicím práškem a skořicí.
Banány rozmačkejte vidličkou najemno.
Do druhé mísy dejte mléko, vejce, rozmačkané banány, olej a javorový sirup a promíchejte.
Do tekuté směsi postupně přidávejte sypkou směs a vše smíchejte v hladké těsto.
Připravte si chlebovou formu o velikosti 22 cm × 12 cm × 7 cm a vymažte ji olejem.
Těsto nalijte do formy a povrch posypejte nadrcenými mandlemi.
Vložte do trouby a pečte 40–45 minut na 180 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.
Hotovou buchtu nechte vychladnout na mřížce a poté ji vyklopte. Krájejte, až chléb úplně vychladne.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zatím nejlepší recept na banánový chléb, co jsem zkusila. Místo mandlové mouky jsem použila arašídovou. Chléb je vláčný a moc dobrý.
Naprosto skvělý recept! Trochu jsem si ho poupravila. Část mandlové mouky jsem nahradila kešu, javorový sirup vynechala, dosladila trochou vanilkového proteinu a použila olej kokosový. Těsto bylo řidší, než jsem čekala, ale ve výsledku vznikl krásně vláčný a nadýchaný chlebíček.
Výborné, vláčné. Já si ještě přidala trochu čokolády a je to mňam !! 😋