HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Rýžová mouka

Rýžová hladká mouka se vyrábí jak z bílé, tak celozrnné rýže do instantní formy. Je lehce stravitelná, přirozeně bezlepková a zvyšuje pocit nasycení. Vyrábí se i v polohrubé i hrubé formě. Rýžová mouka se dá použít na výrobu těsta, které z ní je pevné a podobné tomu z pšeničné mouky, ale není tak pružné. Výborně se hodí na výrobu sladkých nepečených dezertů. Obsahuje vitamíny skupiny B a kyselinu listovou, fosfor a draslík. Je velkým pomocníkem při trávení a vyladění střevní sliznice, upravuje vysoký tlak, cholesterol, působí proti dně, artritidě a překyselení žaludku. Základní úprava: Rýžovou mouku můžete použít v receptech navýrobu bezlepkových sušenek, dortů, nekynutých buchet a je vhodná i pro zahušťování omáček a dalších slaných a sladkých jídel.

Recepty, které obsahují Rýžová mouka