HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 140 Kcal
  • 3 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 14 g sacharidů

Suroviny

10 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 185 °C.

2

Vločky smíchejte s kokosovým olejem, solí, jednou lžičkou stévie (nebo dvěma lžícemi medu) a přidejte 4 lžíce studené vody.

3

Smíchejte, z těsta vytvořte kuličku a dejte zatím do lednice.

4

V misce smíchejte borůvky, sůl, rýžovou mouku a šťávu z půlky citronu.

5

Vyndejte těsto z lednice, vyválejte do tvaru kruhu (kruh nemusí být uplně přesný).

6

Do středu kruhu naskládejte připravené borůvky a okraje těsta ohněte směrem ke středu (z těsta z ovesných vloček, to jde o trochu hůř, ale jde to!).

7

Galette přemístěte na plech s pečícím papírem a dejte péct na 30-35 minut při teplotě 175-185 °C.

8

TIP: Podávejte se slazeným tvarohem.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Leny Skilla Smejkalováflag cs
24. března 2021

Překvapivě jednoduché a přitom velice chutné 🤩 Jen je lepší mít sladší borůvky 🫐

hodnocení_1225265
Jitka Kubeckovaflag cs
26. února 2021

Super ... Tohle je vážně zajímavé a výborné!

hodnocení_1213379
KaterinaMachackovaflag cs
23. září 2020

Místo borůvek jsem dala strouhaná jablka se skořicí, na vrch drcené oříšky a bylo to opravdu výborné. Jednoduchý, rychlý a zdravý recept na dezert.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních