

Borůvková galette z ovesných vloček
20 min
35 min
Střední
8 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 171 Kcal
- 4 g bílkovin
- 9 g tuků
- 16 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 185 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Vločky smíchejte s kokosovým olejem, špetkou soli, stévií (nebo medem) a přidejte studenou vodu. Smíchejte, z těsta vytvořte kuličku a dejte zatím do lednice.
V misce smíchejte borůvky, sůl, rýžovou mouku a šťávu z ½ citronu.
Těsto vyndejte z lednice a vyválejte do tvaru kruhu (kruh nemusí být úplně přesný).
Do středu kruhu naskládejte připravené borůvky a okraje těsta ohněte směrem ke středu. (Z těsta z ovesných vloček to jde o trochu hůř, ale jde to!)
Galette přemístěte na připravený plech a pečte 30–35 minut při 175–185 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Je to vynikající
Automaticky přeloženo
Těsto vůbec nedrželo, zkoušela jsem přidat i lanové semínko (3pl lan, 3pl voda, počkat než pustí sliz) ani to nepomohlo. Tak jsem použila malou zapékací mísu, kde jsem směs utlačila s lyzickou. Pod cucořídky jsem ještě dala i trochu tvarohu. Peklo se to minimálně 50 minut a pořád to bylo velmi měkké. Tak jsem to pak dala jen zapéct na horní ohřev na 5 minut a to trochu pomohlo. V každém případě vynikající chut.
Automaticky přeloženo
jedním slovem: mňam