
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Troubu předehřejte na 185 °C.
Vločky smíchejte s kokosovým olejem, solí, jednou lžičkou stévie (nebo dvěma lžícemi medu) a přidejte 4 lžíce studené vody.
Smíchejte, z těsta vytvořte kuličku a dejte zatím do lednice.
V misce smíchejte borůvky, sůl, rýžovou mouku a šťávu z půlky citronu.
Vyndejte těsto z lednice, vyválejte do tvaru kruhu (kruh nemusí být uplně přesný).
Do středu kruhu naskládejte připravené borůvky a okraje těsta ohněte směrem ke středu (z těsta z ovesných vloček, to jde o trochu hůř, ale jde to!).
Galette přemístěte na plech s pečícím papírem a dejte péct na 30-35 minut při teplotě 175-185 °C.
TIP: Podávejte se slazeným tvarohem.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Místo borůvek jsem dala strouhaná jablka se skořicí, na vrch drcené oříšky a bylo to opravdu výborné. Jednoduchý, rychlý a zdravý recept na dezert.
Super! Ještě navrch trochu čokolády a nasekaných mandlí a kešu😅😜
Výborné 👍❤️