HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 140 Kcal
  • 3 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 14 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

10 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 185 °C.

2

Vločky smíchejte s kokosovým olejem, solí, jednou lžičkou stévie (nebo dvěma lžícemi medu) a přidejte 4 lžíce studené vody.

3

Smíchejte, z těsta vytvořte kuličku a dejte zatím do lednice.

4

V misce smíchejte borůvky, sůl, rýžovou mouku a šťávu z půlky citronu.

5

Vyndejte těsto z lednice, vyválejte do tvaru kruhu (kruh nemusí být uplně přesný).

6

Do středu kruhu naskládejte připravené borůvky a okraje těsta ohněte směrem ke středu (z těsta z ovesných vloček, to jde o trochu hůř, ale jde to!).

7

Galette přemístěte na plech s pečícím papírem a dejte péct na 30-35 minut při teplotě 175-185 °C.

8

TIP: Podávejte se slazeným tvarohem.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Ivana Kopcová
27. září 2022

👌👌👌 výborné 😊😋

lucien
30. července 2022

Chuťově je moc dobrý..jen nechápu kde se stala chyba, ale těsto nedrželo pohromadě, takže udělat z něj placku bylo nemožné. Problém vyřešila koláčová forma, kam jsem těsto namačkala a upekla.. Určitě budu dělat znovu, bohužel ne jako galetku:))

hodnocení_1155807
PéťaT.
13. července 2022

výborné 😃

hodnocení_1269916
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních