🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 168 Kcal
  • 5 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 20 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

12 kusů

Postup přípravy

1

Mandle si rozmixujeme, přemístíme do misky a přidáme k nim tvaroh, citronovou šťávu, kokosový olej, skořici a rýžovou mouku.

2

Těsto by mělo mít konzistenci, abychom z něj mohli následně tvarovat kuličky. Pokud je moc tuhé, zředíme vodou podle potřeby.

3

Nakonec osladíme medem.

4

Vezmeme si vždy jednu vypeckovanou švestku a obalíme jí ve mandlovém těstě, tak aby nikde žádný kus švestky neprosvítal.

5

Ze směsi vytvarujeme cca 10–12 knedlíků.

6

Středně velký hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu.

7

Připravené knedlíky vhodíme do vroucí vody. Hotové jsou poté, co vyplavou na povrch.

8

Knedlíky rozdělíme na připravené talíře a můžeme podávat například s jogurtem, ovocem či medem.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Michaela Krotká
31. srpna 2020

Moc jsem nevážila, spíš tak podle sebe, aby se s těstem dobře pracovalo a je to paráda! 👍😋

Ariska
02. března 2019

Zajímavá chuť, jen s těstem se trochu hůře pracuje, sice nakonec se zpracuje pěkně kolem ovoce, ale je takové rozpadající se trochu, i když vody tam už bylo přidané akorát. Takže počítejte s trochu větší prací jak u obyčejnýho těsta na knedlíky. Trochu mě mrzelo, že jsem tu nenašla i návod na tu hnědou drobenku navršku, když už ji tu máte :D Jinak jsem použila blumy (bylo to na 6ks po půlkách, takže 12 ks knedlíků) a dobré :)

Bára Hladíková
26. ledna 2019

Výborný recept a skvělý způsob, jak upotřebit tvaroh. Použila jsem namísto švestek mražené jahody, ale na chuť těsta to nemělo žádný vliv. Je příjemně sladké a celkově se dojem podobá rýžovému nákypu :)

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních