Mandlové ovocné knedlíky
10 min
2 min
Snadné
12 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 168 Kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 20 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Mandle si rozmixujeme, přemístíme do misky a přidáme k nim tvaroh, citronovou šťávu, kokosový olej, skořici a rýžovou mouku.
Těsto by mělo mít konzistenci, abychom z něj mohli následně tvarovat kuličky. Pokud je moc tuhé, zředíme vodou podle potřeby.
Nakonec osladíme medem.
Vezmeme si vždy jednu vypeckovanou švestku a obalíme jí ve mandlovém těstě, tak aby nikde žádný kus švestky neprosvítal.
Ze směsi vytvarujeme cca 10–12 knedlíků.
Středně velký hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu.
Připravené knedlíky vhodíme do vroucí vody. Hotové jsou poté, co vyplavou na povrch.
Knedlíky rozdělíme na připravené talíře a můžeme podávat například s jogurtem, ovocem či medem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tak tohle je bomba takhe super knedlíky jsem ještě nejedla výborné abalila jsem je v kokosu už jsem je vařila 5 krát a rodině ani mě se neomrzeli a chcou je uvařit znovu😁👍
Plnila jsem borůvkami, přilepšila nám kokosovým cukrem navrch a bílým jogurtem. Výsledek byl náramný!
Aniž bych to ochutnala usuzuji ze je to hnus.