
Sada 3 nožů Opinel

Mandle si rozmixujeme, přemístíme do misky a přidáme k nim tvaroh, citronovou šťávu, kokosový olej, skořici a rýžovou mouku.
Těsto by mělo mít konzistenci, abychom z něj mohli následně tvarovat kuličky. Pokud je moc tuhé, zředíme vodou podle potřeby.
Nakonec osladíme medem.
Vezmeme si vždy jednu vypeckovanou švestku a obalíme jí ve mandlovém těstě, tak aby nikde žádný kus švestky neprosvítal.
Ze směsi vytvarujeme cca 10–12 knedlíků.
Středně velký hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu.
Připravené knedlíky vhodíme do vroucí vody. Hotové jsou poté, co vyplavou na povrch.
Knedlíky rozdělíme na připravené talíře a můžeme podávat například s jogurtem, ovocem či medem.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Aniž bych to ochutnala usuzuji ze je to hnus.
Moc jsem nevážila, spíš tak podle sebe, aby se s těstem dobře pracovalo a je to paráda! 👍😋
Zajímavá chuť, jen s těstem se trochu hůře pracuje, sice nakonec se zpracuje pěkně kolem ovoce, ale je takové rozpadající se trochu, i když vody tam už bylo přidané akorát. Takže počítejte s trochu větší prací jak u obyčejnýho těsta na knedlíky. Trochu mě mrzelo, že jsem tu nenašla i návod na tu hnědou drobenku navršku, když už ji tu máte :D Jinak jsem použila blumy (bylo to na 6ks po půlkách, takže 12 ks knedlíků) a dobré :)