

Banánová bábovka ze špaldové mouky
20 min
50 min
Snadné
12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 304 kcal
- 3,9 g bílkovin
- 14,3 g tuků
- 38,4 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Mouku spolu s kypřicím práškem prosejte přes síto do mísy. Promíchejte se skořicí.
Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Banány rozmačkejte vidličkou najemno.
Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Poté přidejte mléko,vanilkový extrakt, banány a promíchejte.
Do směsi po malých částech přidávejte mouku s kypřicím práškem a skořicí. Už nešlehejte, mouku opatrně zapracujte vařečkou. Poté postupně přidávejte sníh.
Bábovkovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem. Těsto do ní nalijte, vložte do trouby a teplotu snižte na 150 °C. Při této teplotě pečte 50–55 minut. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.
Hotovou bábovku nechte vychladnout na mřížce, poté vyklopte. Krájejte, jakmile bábovka úplně vychladne.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná 👍
Chuťově moc dobra, dala jsem na radu z komentářů a snížila cukr, dala jsem 140g a úplně to stačí. Pak jsem na radu formu vysypala, ale taky se mi babovka rozpadla… takže vzhledově hrůza ale chuťově moc dobra
Výborná , jen cukru dávám cca 70g a je sladká až až