Banana bread
- 15 min
- 42 min
- Snadné
- 20 porcí
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 180Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 135 kcal
- 3 g bílkovin
- 4 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175 °C.
Banány rozmačkejte ve větší míse vidličkou, přidejte k nim kokosový olej, med a vejce. Všechny ingredience společně vyšlehejte.
Do mísy přidejte všechny zbylé ingredience – špaldovou mouku, skořici, mléko, prášek do pečiva a špetku soli. Vše pečlivě promíchejte.
Formu typu srnčí hřbet 25–30 cm × 10 cm vyložte pečicím papírem a přilijte vzniklé těsto.
Zbylý banán podélně rozřízněte a položte navrch těsta.
Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte při 165–175 °C 40–45 minut.
Upečený chléb nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chlebik je výborný
Poslechla jsem rady v komentářích a dala méně mouky + vyšlehala sníh a musím říct, že výborné ☺️☺️
Chutné, dělala jsem už 3x, přidala jsem oříšky a např. brusinky nebo vynikající to bylo s mraženými třešněmi. Třeba péct déle, nebo alespoň nechat dopéct tak 20 min ve vypnuté troubě. Absolutní bomba je to potřít Lučinou.
Automaticky přeloženo