
Rajčatová polévka
10 min
35 min
Snadné
4 porce
Rajčata chutnají i tekutá. Proto máme pro vás ten nejlepší recept na rajčatovou polévku s bazalkou. Nevyžaduje žádnou dlouhou přípravu, je bezlaktózová a její vůně se rozline po celém bytě, a možná i dál :-). Dopřejte si chuť rajských jablíček trochu jinak.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 Kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci rozpálíme na středním plameni 2 lžíce olivového oleje.
2
Šalotku si očistíme, nakrájíme na jemno a v hrnci osmahneme.
3
Přidáme utřený stroužek česneku a opékáme další cca minutu.
4
Poté přidáme krájená rajčata, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.
5
Nakonec polévku rozmixujeme, rozdělíme do talířů, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s celozrnným pečivem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Polévka byla hrozně kyselá ale jinak moc dobrá.
👍👍👍👍👍
Výborné