
Energetický komplex

Cibuli a brambory oloupejte, petržel očistěte. Všechnu zeleninu nakrájejte – cibuli najemno, petržel a brambory na kostičky a pórky na kolečka.
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, petržel a brambory a opékejte 5 minut na středním plameni.
Přidejte nakrájené pórky a opékejte dalších 5 minut.
Zalijte vývarem a přidejte tymián, sůl a pepř. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni do změknutí brambor (15 minut).
Připravte si další hrnec a po uvaření do něj přelijte ½ polévky. Rozmixujte ji ručním mixérem a poté ji vlijte zpět k nerozmixované části polévky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Příjemná zeleninová, svěží a čistá chuť. Nevařila jsem striktně podle receptu a bohužel bez tymiánu, místo kterého jsem k dochucení použila jiné sušené bylinky: medvědí česnek, provensálské, bazalku... od každého trochu. (Malou) Kořenovou petržel jsem nakrájela na 4 menší části, abych měla jistotu, že ji všechnu v hrnci najdu a rozmixuji, protože se mi nechtělo polovinu polévky odlévat do jiné nádoby jen kvůli mixování. Doma se masomilci polévky trochu bojí, ale chutná dobře a určitě to je recept, který někdy zopakuji. :-)
Lahodná, sytá polévka! 😋
Automaticky přeloženo z Maďarštiny