

Polévka z hlívy ústřičné
10 min
35 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 Kcal
- 4 g bílkovin
- 8 g tuků
- 11 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Hlívu očistěte a nakrájejte. Šalotky nasekejte najemno.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce ghí (nebo klasického přepuštěného másla), přidejte nasekanou šalotku a smažte ji na mírném plameni, dokud nezměkne a nezesklovatí (potrvá to zhruba 3 minuty).
Do hrnce přidejte nakrájenou hlívu a směs restujte 5 minut na mírném plameni.
Do směsi v hrnci přidejte mletou papriku a kmín, vše zalijte zeleninovým vývarem, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 25 minut na mírném plameni.
Uvařenou polévku dochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou, na závěr ji ozdobte snítkou čerstvé majoránky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Luxusní a rychlá polévka.
Dnes jsme vyzkoušeli poprvé a polévka sklidila úspěch. Vařili jsme tak dlouho, aby tužší kousky hlívy optimálně změkly. Rodina většinou přistupuje k těmto receptům rezervovaně :) protože nezvyknou jíst některé suroviny a byli pozitivně překvapeni.
Automaticky přeloženo
Vařila jsem déle, hlíva byla tužší a přidala více papriky, jinak dobrá polévka.