![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Hlívu očistěte a nakrájejte. Šalotky nasekejte najemno.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce ghí (nebo klasického přepuštěného másla), přidejte nasekanou šalotku a smažte ji na mírném plameni, dokud nezměkne a nezesklovatí (potrvá to zhruba 3 minuty).
Do hrnce přidejte nakrájenou hlívu a směs restujte 5 minut na mírném plameni.
Do směsi v hrnci přidejte mletou papriku a kmín, vše zalijte zeleninovým vývarem, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 25 minut na mírném plameni.
Uvařenou polévku dochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou, na závěr ji ozdobte snítkou čerstvé majoránky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutnala celé rodině,jen jsem ji trochu zahustila rýžovou moukou.
Luxusní a rychlá polévka.
Dnes jsme vyzkoušeli poprvé a polévka sklidila úspěch. Vařili jsme tak dlouho, aby tužší kousky hlívy optimálně změkly. Rodina většinou přistupuje k těmto receptům rezervovaně :) protože nezvyknou jíst některé suroviny a byli pozitivně překvapeni.
Automaticky přeloženo