Polévka s kroupami
- 10 min
- 52 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 220 kcal
- 5 g bílkovin
- 8 g tuků
- 32 g sacharidů
Suroviny
- 100 g krup (v suchém stavu)
- 1× střední žlutá cibule
- 1× větší mrkev (cca 120 g)
- 1× střední řapíkatý celer (cca 120 g)
- 1× větší petržel (cca 120 g)
- 1× střední rajče (cca 120 g)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku (utřít)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l zeleninového vývaru
- ½ lžičky mletého sušeného chilli
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Kroupy nejprve properte ve vlažné vodě a sceďte. Následně je vložte do většího hrnce s vodou, které by mělo být alespoň 4× více než krup. V hrnci s vodou kroupy vařte 25 minut při středním plameni.
Mezitím všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky.
V druhém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel a opékejte cca 5–7 minut na středním plameni. Na poslední 2 minuty do hrnce vložte 1 stroužek česneku. Poté přidejte rajčatový protlak, nakrájené rajče, 1 l zeleninového vývaru a předvařené kroupy.
Obsah hrnce osolte, opepřete, přisypte sušené chilli a vařte dalších 20 minut.
Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrá polévka!
chutné teď k obědu
Automaticky přeloženo
Moc dobrá