Polévka s cizrnou
- 5 min
- 28 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 50Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 311 kcal
- 12 g bílkovin
- 9 g tuků
- 46 g sacharidů
Suroviny
- 1× cibule (nakrájet najemno)
- 1 lžíce olivového oleje
- 40 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička uzené papriky
- ½ lžičky muškátového oříšku (nastrouhat najemno)
- 2 l zeleninového vývaru
- 300 g předvařené cizrny
- 100 g předvařených bílých fazolí
- 4 lžíce pšeničného bulguru
- 120 ml ovesné smetany
- petrželová nať (na ozdobení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Ve větším hrnci si rozehřejte 4 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli nakrájenou najemno a opékejte ji 2–3 minuty na mírném plameni.
Vše zaprašte celozrnnou moukou a promíchejte. Poté zvyšte sílu plamene na střední, přidejte uzenou papriku a muškátový oříšek. Zalijte vývarem a do hrnce přidejte cizrnu společně s fazolemi. Nechte 10–15 minut provařit.
Přisypte bulgur a vařte pod pokličkou dalších 10 minut na středním plameni.
Poté přilijte ovesnou smetanu.
Nakonec polévku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.
Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte posypanou čerstvou petrželovou natí.
* Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice s typickou oříškovou chutí. Je lehce stravitelný a běžně dostupný.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zahuštěno amarantem místo bulguru, velmi hustá konzistence, poředila jsem vodou
Můj oblíbený, miluji to
Automaticky přeloženo
Joj tohle jsem chtěla na mrkvovou s cizrnou
Automaticky přeloženo