
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Fazole by měli být před samotnou přípravou polévky namočené ve vodě alespoň 3 hodiny. Nejlepší je však namočit je den před vařením.
Pokud fazole máme, orestujeme si na řepkovém oleji na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek nakrájený na plátky a nakonec kari, kmín a chilli. Celé takto cca 2 minuty restujeme.
Poté zalijeme vývarem, přidáme zcezené fazolky a přivedeme k varu.
Vaříme na středním plameni cca 50 minut.
Hotovou polévku osolíme, opepříme a podáváme s čerstvým koriandrem.
Polévka je hustá. Můžeme přidat vodu dle vlastního uvážení.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrá, i v létě, studená a bez koriandru (já doporučuji přidat sušenou majoránku) Rozhodně lepší než normální čočkovka, výborná chuť❤️👍
Určitě budu dělat častěji, namísto čerstvého koriandru jsem měla pouze v gulockách, co jsem rozdrtila a ke konci přidala, a na vrch petrželka. uuuzasna chuť.🥰
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Výborná polévka, budu vařit pravidelně.