

Mungo polévka
20 min
50 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 203 Kcal
- 13 g bílkovin
- 6 g tuků
- 24 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Fazole by měli být před samotnou přípravou polévky namočené ve vodě alespoň 3 hodiny. Nejlepší je však namočit je den před vařením.
Pokud fazole máme, orestujeme si na řepkovém oleji na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek nakrájený na plátky a nakonec kari, kmín a chilli. Celé takto cca 2 minuty restujeme.
Poté zalijeme vývarem, přidáme zcezené fazolky a přivedeme k varu.
Vaříme na středním plameni cca 50 minut.
Hotovou polévku osolíme, opepříme a podáváme s čerstvým koriandrem.
Polévka je hustá. Můžeme přidat vodu dle vlastního uvážení.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrá, i v létě, studená a bez koriandru (já doporučuji přidat sušenou majoránku) Rozhodně lepší než normální čočkovka, výborná chuť❤️👍
Určitě budu dělat častěji, namísto čerstvého koriandru jsem měla pouze v gulockách, co jsem rozdrtila a ke konci přidala, a na vrch petrželka. uuuzasna chuť.🥰
Automaticky přeloženo
Výborná polévka, budu vařit pravidelně.