HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Mungo fazole

Fazole mungo, pocházející z Indie, jsou malé fazolky s olivově zelenou barvou a specifickou chutí, kterou mírně připomínají hrášek. Nejlepším zdrojem vitamínů je naklíčené mungo pojídané začerstva, ale pozor, nepřehánět. Jedna hrst denně stačí. Obsahuje bílkoviny, vápník, hořčík, všechny skupiny vit. B, dále vit. A, C, K, E, omega 3 a 6 mastné kyseliny. Chrání organismus proti nemocem a blahodárně působí na trávicí soustavu. Podporuje i hubnutí, protože se po ní dlouho budete cítit syti. Příprava mungo fazolí zabere trochu času. Před vařením důkladně propláchněte vodou a nechte ležet 10 až 12 hodin. Poté vodu slejte, znovu propláchněte a dejte vařit na 40 až 60 minut. Naklíčené konzumujte syrové, aby si ponechaly živiny.

Recepty, které obsahují Mungo fazole