
Sada 3 nožů Opinel

Fazole mungo, pocházející z Indie, jsou malé fazolky s olivově zelenou barvou a specifickou chutí, kterou mírně připomínají hrášek. V kombinaci s obilovinami hravě nahradí v jídelníčku maso. Nejlepším zdrojem vitamínů je naklíčené mungo pojídané začerstva, ale pozor, nepřehánět. Jedna hrst denně stačí. Obsahuje bílkoviny, vápník, hořčík, všechny skupny vit. B, dále vi. A, C, K, E, omega 3 a 6 mastné kyseliny. Chrání organismus proti nemocem a blahodárně působí na trávicí soustavu. Podporuje i hubnutí, protože se po ní dlouho budete cítit syti. Základní úprava: Příprava mungo fazolí zabere trochu času. Před vařením důkladně propláchněte vodou a nechte ležet 10 až 12 hodin. Poté vodu slejte, znovu propláchněte a dejte vařit na 40 až 60 minut. Naklíčené konzumujte syrové, aby si ponechaly živiny.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem