HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 174 Kcal
  • 8,9 g bílkovin
  • 3,5 g tuků
  • 24 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

8 kusů

Postup přípravy

1

Fazole mungo namočte přes noc do vody, aby změkly.

2

Druhý den fazole propláchněte, namočte je do nové vody, přiveďte k varu a vařte 15 minut na mírném plameni doměkka.

3

Zároveň přiveďte k varu vodu v druhém hrnci, přidejte brambory ve slupce, hrnec přiklopte pokličkou a vařte cca 15 minut na mírném plameni.

4

Z uvařených fazolí mungo slijte přebytečnou vodu. Fazole dejte do mísy a tyčovým mixérem je rozmixujte dohladka.

5

Uvařené brambory nechejte vychladnout, poté je oloupejte a nastrouhejte najemno.

6

Nastrouhané brambory přidejte k fazolím a promíchejte s moukou, vejcem, najemno nasekanou petrželovou natí, kořením, solí a pepřem.

7

Ze směsi mokrýma rukama vytvarujte placky. Na pánvi rozpalte olej a placky na středním plameni opečte z obou stran dozlatova.

TIP
Placky můžete i péct. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem a placky na něj položte. Pečte 15 minut na 180 °C. V polovině pečení placky obraťte, aby se upekly rovnoměrně. Podávejte je s avokádovou majonézou nebo jogurtovým dipem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Złota Rybka
14. ledna 2022

5

Automaticky přeloženo z polštiny

jdunova@icloud.com
29. ledna 2021

Vyborne jídlo🤩

Rendav
12. října 2020

Jedním slovem výborné.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních