

Bramborové placky s fazolemi mungo
740 min
30 min
Snadné
8 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 174 Kcal
- 8,9 g bílkovin
- 3,5 g tuků
- 24 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Fazole mungo namočte přes noc do vody, aby změkly.
Druhý den fazole propláchněte, namočte je do nové vody, přiveďte k varu a vařte 15 minut na mírném plameni doměkka.
Zároveň přiveďte k varu vodu v druhém hrnci, přidejte brambory ve slupce, hrnec přiklopte pokličkou a vařte cca 15 minut na mírném plameni.
Z uvařených fazolí mungo slijte přebytečnou vodu. Fazole dejte do mísy a tyčovým mixérem je rozmixujte dohladka.
Uvařené brambory nechejte vychladnout, poté je oloupejte a nastrouhejte najemno.
Nastrouhané brambory přidejte k fazolím a promíchejte s moukou, vejcem, najemno nasekanou petrželovou natí, kořením, solí a pepřem.
Ze směsi mokrýma rukama vytvarujte placky. Na pánvi rozpalte olej a placky na středním plameni opečte z obou stran dozlatova.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Směs trochu tekutější, ale chuťově super.😁
Vynikající, všichni se doma olizovali a ptali se kdy si to uděláme znovu😄
5
Automaticky přeloženo