Košík je prázdný
Krémová cizrnová polévka
- 20 min
- 35 min
- Snadné
- 4 porce
Už máte dost čočkové či fazolové polévky, ale luštěniny jíte rádi? Rozšiřte svůj repertoár o recept na krémovou cizrnovou polévku, na které si pochutnají i vegetariáni a vegani, protože jsou v ní použity jen rostlinné ingredience. Skvěle zahřeje i zasytí. Ideální na zimu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 256 kcal
- 8 g bílkovin
- 15 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce slunečnicového oleje a zpěňte na něm cibuli: vložte ji do rozpáleného oleje a smažte na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).
2
Přidejte utřené stroužky česneku, cizrnu a kmín. Restujte 5 minut na středním až silném plameni, poté zalijte zeleninovým vývarem a vařte 25 minut na mírném až středním plameni.
3
Po uplynutí uvedeného času přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
4
Polévku rozmixujte a podávejte.
TIP
Cizrnovou polévku podávejte s celozrnným pečivem. Můžete ji také ozdobit smetanou, chilli a řeřichou (nebo jinými klíčky).
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné😍
Automaticky přeloženo
Dobré
Výhorný, místo smetany 2 lžíce kokosového mléka, přidala jsem pórek a trochu garam masala a kurkumy💚