Jemná polévka z červené řepy
- 15 min
- 30 min
- Střední
- 4 porce
Její barva přitáhne pozornost, chuť vás ohromí. Taková je krémová vegetariánská polévka z červené řepy. Je vitaminovou bombou s minimem tuku, které jednoduše podlehnete. Pokud vyměníte kravský jogurt za rostlinnou alternativu, vegani si rádi pochutnají s vámi. Kombinujte různá koření v dipu a hrajte si s výslednou chutí.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 188 kcal
- 6 g bílkovin
- 4 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
4 porce
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1× velká žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 1 stroužek česneku
- 700 g červené řepy (oloupat a nakrájet na kostky)
- 200 g brambor (nakrájet na kostičky)
- 1 l zeleninového vývaru
- pepř
- špetka soli
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička čerstvého křenu (nastrouhat najemno)
- 1 lžička koriandru
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci necháme rozpálit řepkový olej.
2
Přidáme cibuli a vylisovaný česnek a necháme restovat cca 3 minuty.
3
Přidáme řepu a brambory a opékáme 5 minut.
4
Vše zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 25 minut.
5
Mezitím si připravíme jogurtový dip.
6
V menší misce smícháme jogurt, 1 lžičku kmínu, křen a koriandr a odložíme do lednice.
7
Až se nám řepa s brambory uvaří, rozmixujeme ji tyčkovým mixérem, osolíme, opepříme.
8
Hotovou polévku podáváme s jogurtovým dipem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Pro lidi co mají rádi řepu, určitě skvělý recept, doporučuji.
Výborné, použila jsem tedy zakysanou smetanu a alternativa ke koření i bazalkové pesto a taky chutné 😋
Krém výborný, přidám kousky balkánského sýru a kvaskový chléb k tomu a mám oběd 😁.