Bramboračka
- 20 min
- 36 min
- Snadné
- 6 porcí
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 188Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 230 kcal
- 7 g bílkovin
- 8 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
- 50 g libovolných sušených hub
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce celozrnné špaldové mouky hladké
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 300 g syrových brambor varného typu B
- 150 g kořenové petržele
- 100 g bulvového celeru
- 200 g mrkve
- 3 stroužky česneku (prolisovat)
- 2 lžíce sušené majoránky
- 1 hrst čerstvé petrželky (na posypání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Sušené houby namočte na 5 minut do vody.
Mezitím připravte světlou jíšku. Ve větším hlubším hrnci rozehřejte 2 lžíce másla na středním plameni, přisypte špaldovou mouku a vše opékejte cca 1 minutu za stálého míchání. Vzniklou jíšku zalijte 1,5 l vývaru, hrnec přiklopte pokličkou a směs přiveďte k varu.
Než se polévka začne vařit, sceďte namočené houby a připravte zeleninu. Brambory, petržel, celer i mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Očištěnou zeleninu dejte do hrnce s vroucím vývarem, přiklopte pokličkou a vařte doměkka na mírném plameni (potrvá to 30–35 minut).
Část uvařené polévky nebo klidně celou rozmixujte ponorným mixérem. Do polévky přidejte scezené houby spolu s prolisovanými stroužky česneku, majoránkou, solí a pepřem. Vše promíchejte.
Hotovou bramboračku rozdělte do 6 talířů, každou porci posypte petrželovou natí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
skvělá !