
Žitné halušky se zelím a tempehem
20 min
15 min
Střední
6 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 713 Kcal
- 25 g bílkovin
- 27 g tuků
- 93 g sacharidů
Suroviny
- 1 uzený tempeh
- 4 cibule
- 3 lžíce řepkového oleje
- 600 g kysaného zelí
- lžička drceného kmínu
- 1 lžíce třtinového cukru
Štítky
Postup přípravy
Ve větší míse rozmíchejte metličkou hrašku, sůl a vodu. Přisypávejte žitnou mouku a vytvořte hustší těsto.
Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte 5–7 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
Na oleji osmahněte cibuli do zlatova, přidejte nakrájený tempeh a kmín, krátce zasmažte. Třetinu směsi si dejte stranou na ozdobu pokrmu na talíři.
Kysané zelí nakrájejte, zalijte 500 ml vody, přidejte cukr, krátce povařte. Přidejte halušky, tempeh a promíchejte.
Autorem receptu je společnost Country Life.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Naprosto skvělá chuť
Super
Vynikající, jsem masožravec, ale tempeh mi zde bohatě stačil, chuť cibulky mu maso vynahradila. Jen jsem měla z hrášky strašně nafouklé břicho 🙈