HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 705 Kcal
  • 21 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 108 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

6 porcí

Postup přípravy

1

Ve větší míse metličkou rozmíchejte Hrašku, sůl a 1 l vody. Postupně přisypávejte žitnou mouku a vytvořte hustší těsto.

2

V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody.

3

Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte 5–7 minut na silném plameni. Poté halušky sceďte a propláchněte studenou vodou.

4

Mezitím nakrájejte cibuli na tenké plátky a tempeh na menší kostičky.

5

V hrnci rozehřejte olej, cibuli na něm osmahněte dozlatova, přidejte nakrájený tempeh a kmín a krátce zasmažte. Poté všechen tempeh s cibulí vyndejte z hrnce a odložte bokem na talíř.

6

Do stejného hrnce vložte nakrájené kysané zelí, zalijte 500 ml vody, přidejte cukr a krátce povařte (cca 5 minut na mírném až středním plameni). Poté přidejte halušky a ⅔ tempehu s cibulí a promíchejte.

7

Pokrm rozdělte na porce, ozdobte zbylou ⅓ tempehu s cibulí a ihned podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Miroslava Kopecká
04. února 2022

Žitná mouka je česky žitná :) některé recepty mate fajn, ale člověka odrazuje to, že software mate přeložen jen tak narychlo automatickým překladačem. Vyplatilo by se dat překlad zkontrolovat profesionálem:)

Automaticky přeloženo z slovenštiny

Ladiku
17. února 2021

Naprosto skvělá chuť

Tetiana Husak
18. listopadu 2020

Super

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních