Tofu karbanátky s červenou rýží
- 20 min
- 75 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 518 kcal
- 19 g bílkovin
- 29 g tuků
- 43 g sacharidů
Suroviny
- 120 g červené rýže v suchém stavu
- 2× střední červená paprika
- 2 lžíce olivového oleje (+ 2 lžičky na pokapání paprik)
- 1× jarní cibulka
- sůl
Štítky
Postup přípravy
Červenou rýži propláchněte ve studené vodě a uvařte ji v dostatečném množství osolené vody doměkka na mírném plameni (potrvá to cca 40–50 minut).
Troubu předehřejte na 220 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Papriky dejte na připravený plech a pokapejte olejem. Poté je vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezačne černat a dělat puchýře (potrvá to cca 30–40 minut).
Upečené papriky opatrně vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Až papriky zchladnou, oloupejte slupku. Dávejte pozor, uvnitř paprik je horká pára. Z paprik také odstraňte bubáky se semínky a vysušte je papírovou utěrkou.
Najemno nastrouhejte tofu a mrkev, smíchejte je s vejcem, ovesnými vločkami, drceným kmínem, solí a pepřem a nechte 5 minut odležet.
Mezitím si opět připravte plech s pečicím papírem (můžete použít stejný pečicí papír jako předtím) a troubu ztlumte na 180 °C.
Ze směsi vytvarujte malé karbanátky (8 kusů), obalte je v sezamových semínkách a naskládejte na plech. Karbanátky pečte cca 25 minut na 180 °C.
Než se karbanátky upečou, pečené papriky a jarní cibulku nakrájejte najemno, smíchejte s uvařenou rýží, 2 lžícemi oleje a promíchejte. Podle chuti osolte. Podávejte s karbanátky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍
tofu 1 marinované, 1 klasik - celkem 400g 3 vejce a kvůli mrkvové šťávě jsem pro lepší tvarování přidala hl. mouku. přidala jsem trochu koriandru - vyšlo na 12 středních karbanátků. Rýže jasmínová, vařila jsem s hřebíčkem. Šalotku jsem smažila na oliv. oleji s posypáním sušeného česneku. Karbanátky samy o sobě spíše suché. Naštěstí mám ráda převaženou rýži, která to dorovnává. I tak nějaká omáčka není od věci (já si karbanátky trochu namáčela do Med&Hořčice). Velmi dobré jídlo. 🤌🏼❤️
Trochu netypická chuť, ale nebyly špatné, za mě lepší za studena.