Svíčková
- 10 min
- 90 min
- Střední
- 8 porcí
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 194Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 383 kcal
- 28 g bílkovin
- 25 g tuků
- 10 g sacharidů
Suroviny
- 100 g másla
- 2 střední žluté cibule (nasekané najemno)
- 200 g mrkve (očištěné a nakrájené na kostky)
- 200 g petržele (očištěné a nakrájené na kostky)
- 200 g bulvového celeru (očištěného a nakrájeného na kostky)
- 3 bobkové listy
- 4× kuličky nového koření
- 1 kg hovězí loupané plece nebo hovězího zadního
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml kokosového mléka
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci nebo pekáči na 2 plotýnkách rozehřejte máslo a přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibuli opékejte 2–3 minuty na mírném plameni.
Zvyšte sílu plamene na střední a k cibuli přidejte na kostky nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer. Vše opékejte 10–12 minut.
Poté k zelenině rozdrobte bobkové listy, přisypte nové koření, sůl a pepř.
Do směsi přidejte hovězí maso a nechte ho zlehka opéct z každé strany 3 minuty při mírném plameni, aby se zatáhlo.
Následně vše zalijte zeleninovým vývarem a hrnec vložte do předehřáté trouby, přiklopte pokličkou a pečte 1 hodinu na 170–180 °C.
Upečené maso vyndejte z hrnce a dejte zatím stranou. Zeleninu v hrnci rozmixujte dohladka a propasírujte přes síto. Do vzniklé omáčky přimíchejte kokosové mléko.
Hotovou omáčku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 8 talířů a podávejte s upečeným hovězím masem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moje první svíčková. Moc dobrá! 🤍
Vynikající, udēlám znovu. 👌👌 Knedlík jsem ale koupila
sice jsem ještě nedělala, ale ráda bych vyzkoušela. ale v popisu je uvedeno, že se k ní hodí "rýžové" knedlíky, o kterých jsem dosud neslyšela, ale v receptu postup na výrobu těchto knedlíků chybí, což je celkem škoda ...