HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %

Strana 194Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 383 kcal
  • 28 g bílkovin
  • 25 g tuků
  • 10 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

8 porcí

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci nebo pekáči na 2 plotýnkách rozehřejte máslo a přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibuli opékejte 2–3 minuty na mírném plameni.

2

Zvyšte sílu plamene na střední a k cibuli přidejte na kostky nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer. Vše opékejte 10–12 minut.

3

Poté k zelenině rozdrobte bobkové listy, přisypte nové koření, sůl a pepř.

4

Do směsi přidejte hovězí maso a nechte ho zlehka opéct z každé strany 3 minuty při mírném plameni, aby se zatáhlo.

5

Následně vše zalijte zeleninovým vývarem a hrnec vložte do předehřáté trouby, přiklopte pokličkou a pečte 1 hodinu na 170–180 °C.

6

Upečené maso vyndejte z hrnce a dejte zatím stranou. Zeleninu v hrnci rozmixujte dohladka a propasírujte přes síto. Do vzniklé omáčky přimíchejte kokosové mléko.

7

Hotovou omáčku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 8 talířů a podávejte s upečeným hovězím masem.

TIP
Svíčkovou podávejte s rýžovými knedlíky, recept naleznete zde na webu. Pokud si svíčkovou neumíte představit bez brusinek, použijte ty bez cukru.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Kateřina Černická
15. září 2024

Moje první svíčková. Moc dobrá! 🤍

Karolína Rousová
05. srpna 2023

Vynikající, udēlám znovu. 👌👌 Knedlík jsem ale koupila

hodnocení_1142528
Veronika Tomášková
17. března 2023

sice jsem ještě nedělala, ale ráda bych vyzkoušela. ale v popisu je uvedeno, že se k ní hodí "rýžové" knedlíky, o kterých jsem dosud neslyšela, ale v receptu postup na výrobu těchto knedlíků chybí, což je celkem škoda ...

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních