HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Strana 194Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 383 Kcal
  • 28 g bílkovin
  • 25 g tuků
  • 10 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

8 porcí

Štítky

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci nebo pekáči na 2 plotýnkách rozehřejte máslo a přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibuli opékejte 2–3 minuty na mírném plameni.

2

Zvyšte sílu plamene na střední a k cibuli přidejte na kostky nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer. Vše opékejte 10–12 minut.

3

Poté k zelenině rozdrobte bobkové listy, přisypte nové koření, sůl a pepř.

4

Do směsi přidejte hovězí maso a nechte ho zlehka opéct z každé strany 3 minuty při mírném plameni, aby se zatáhlo.

5

Následně vše zalijte zeleninovým vývarem a hrnec vložte do předehřáté trouby, přiklopte pokličkou a pečte 1 hodinu na 170–180 °C.

6

Upečené maso vyndejte z hrnce a dejte zatím stranou. Zeleninu v hrnci rozmixujte dohladka a propasírujte přes síto. Do vzniklé omáčky přimíchejte kokosové mléko.

7

Hotovou omáčku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 8 talířů a podávejte s upečeným hovězím masem.

TIP
Svíčkovou podávejte s rýžovými knedlíky, recept naleznete zde na webu: bit.ly/3h9aIRZ. Pokud si svíčkovou neumíte představit bez brusinek, použijte ty bez cukru.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

carol.tomaskova@gmail.com
20. února 2022

Prvni svickova a moc se povedla 😊

hodnocení_1291414
Davis
22. ledna 2022

recept byl výborný!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních