Hovězí steak s rozmarýnovými bramborami a houbami
- 40 min
- 35 min
- Náročné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 410 kcal
- 35 g bílkovin
- 19 g tuků
- 23 g sacharidů
Suroviny
- 300 g hovězího zadního
- 200 g brambor
- 1 stroužek česneku (prolisovat)
- 1× snítka čerstvého rozmarýnu (nasekat najemno)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1× cibule (nakrájet najemno)
- 50 g hnědých žampionů
- 50 g čerstvých lišek
- 50 g čerstvých hub
- 10 g tymiánu
- 1 lžíce vinného octa (lze nahradit jablečným octem)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Pokud používáte sušené houby, dejte je večer předtím namočit do studené vody či jemně osoleného mléka.
Oba hovězí steaky nechte alespoň 30 minut v pokojové teplotě.
Brambory nakrájejte na tenké plátky a dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, najemno nasekaný rozmarýn a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Dejte do předehřáté trouby a pečte cca 15 minut na 180 °C (dokud se na bramborách nevytvoří hnědé puchýřky).
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci másla. Maso mezitím osolte a opepřete a poté opečte cca 4 minuty z každé strany. Následně jej z pánve vyjměte a zabalte do alobalu.
Do pánve dejte druhou lžíci přepuštěného másla. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a restujte, dokud nezesklovatí (cca 1 minutu).
Přidejte houby, tymián a vinný ocet a restujte ještě 2 minuty.
Hotový steak nakrájejte na plátky. Podávejte s restovanými houbami a opečenými bramborami.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Musím uznat, že je to výborné. A tento recept bude zařazen mezi Top 5 mých oblíbených receptů.
Užili jste si to 14. března!
Příteli moc chutnalo