
Energetický komplex

Špenát spaříme vařící vodou, vyždímeme a nasekáme na malé kousíčky.
Ve větší míse smícháme nasekaný špenát, parmazán, vejce, mouku, ricottu, sůl a rozpuštěné máslo.
Vytvoříme hladké a kompaktní těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přisypeme mouku, pokud naopak husté, přilijeme trochu vody.
Těsto rozdělíme na 4 stejné části, ze kterých vytvoříme dlouhé úzké válečky.
Z válečků ukrajujeme kousky velké asi jako palec. Pro efekt můžeme každý kousek ještě zmáčknout vidličkou.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, kterou hodně osolíme. Do vařící vody najednou vsypeme knedlíčky, a necháme vařit.
Vyndáme z vody ihned poté, co vyplavou na povrch.
Ve větší pánvi si rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Opékáme 3-4 minuty. Přilijeme konzervu s rajčaty, ochutíme tymiánem a rozmarýnem, osolíme a opepříme. Necháme provařit 5 minut.
Hotové knedlíčky podáváme přelité rajčatovou omáčkou. Můžeme podávat s trochou parmazánu na vrchu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Za mě průměrnější recept.. knedlíčky jsou zdravější alternativa když opravdu toužíte po knedlíčkách :D ale bez omáčky jsou v celku bez chuti ale zase, jsou rychle uvařené a práci s těstem bych přirovnala k normálním knedlíkům.
Práce s těstem teda dosti náročná, při tomhle receptu opravdu potřebujete hodně trpělivosti😄 chuťově to však bylo výborné!
S omáčkou jsou knedlíčky dobré, samy o sobě však nemají žádnou výraznou chuť. Na těsto jsem použila mnohem více mouky než je napsáno v receptu.