HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 290 kcal
  • 16 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 25 g sacharidů

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací

Suroviny

4 porce

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Špenát spaříme vařící vodou, vyždímeme a nasekáme na malé kousíčky.

2

Ve větší míse smícháme nasekaný špenát, parmazán, vejce, mouku, ricottu, sůl a rozpuštěné máslo.

3

Vytvoříme hladké a kompaktní těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přisypeme mouku, pokud naopak husté, přilijeme trochu vody.

4

Těsto rozdělíme na 4 stejné části, ze kterých vytvoříme dlouhé úzké válečky.

5

Z válečků ukrajujeme kousky velké asi jako palec. Pro efekt můžeme každý kousek ještě zmáčknout vidličkou.

6

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, kterou hodně osolíme. Do vařící vody najednou vsypeme knedlíčky, a necháme vařit.

7

Vyndáme z vody ihned poté, co vyplavou na povrch.

8

Ve větší pánvi si rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Opékáme 3-4 minuty. Přilijeme konzervu s rajčaty, ochutíme tymiánem a rozmarýnem, osolíme a opepříme. Necháme provařit 5 minut.

9

Hotové knedlíčky podáváme přelité rajčatovou omáčkou. Můžeme podávat s trochou parmazánu na vrchu.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

4r94hk9c5jprivaterelayappleidcom
07. prosince 2024

Andy Kváčová
29. března 2024

Za mě fajn recept když je chuť na bezmasý oběd, jen knedlíčky se mi hodně lepily takže jsem je nakonec tvořila za pomoci lžíce a házela rovnou do vody.

hodnocení_1291924
Maria Rudzińska-Chazan
22. dubna 2023

Nevím, jestli je chyba v překladu. V polské kuchyni jsou kopyta nudle z vařených brambor a této suroviny zde není ani gram 🤷‍♀️

Automaticky přeloženo

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních