
Špenátové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
10 min
20 min
Střední
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 290 Kcal
- 16 g bílkovin
- 14 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
- 200 g špenátu
- 60 g strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- 200 g špaldové mouky
- 250 g ricotty
- sůl
- 30 g přepuštěného másla
Štítky
Postup přípravy
Špenát spaříme vařící vodou, vyždímeme a nasekáme na malé kousíčky.
Ve větší míse smícháme nasekaný špenát, parmazán, vejce, mouku, ricottu, sůl a rozpuštěné máslo.
Vytvoříme hladké a kompaktní těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přisypeme mouku, pokud naopak husté, přilijeme trochu vody.
Těsto rozdělíme na 4 stejné části, ze kterých vytvoříme dlouhé úzké válečky.
Z válečků ukrajujeme kousky velké asi jako palec. Pro efekt můžeme každý kousek ještě zmáčknout vidličkou.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, kterou hodně osolíme. Do vařící vody najednou vsypeme knedlíčky, a necháme vařit.
Vyndáme z vody ihned poté, co vyplavou na povrch.
Ve větší pánvi si rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Opékáme 3-4 minuty. Přilijeme konzervu s rajčaty, ochutíme tymiánem a rozmarýnem, osolíme a opepříme. Necháme provařit 5 minut.
Hotové knedlíčky podáváme přelité rajčatovou omáčkou. Můžeme podávat s trochou parmazánu na vrchu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Knedlíčky i omáčka chuťově vynikající.. Jenom s těstem to bylo poměrně pracné. Asi to bylo proto, že jsem místo ricotty dala polotucny tvaroh, ale těsto se hodně lepilo. Přidala jsem o dost více mouky a pak už to bylo v pohodě. Jinak doporucuji😋
Za mě delikatesa! Výborně se pracuje s těstem, přidala jsem navíc ještě sušený česnek.
Mnaaaam, ty knedlicky jsou tak dobrý! Pracnější, ale byla to zábava. .) místo ricotty jsem dala polotučný tvaroh. Těsto bylo krásný a pracovalo se s ním hezky. Doporučuju zkusit. .)))