Špenátové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
- 10 min
- 20 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 290 kcal
- 16 g bílkovin
- 14 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
- 200 g čerstvého listového špenátu
- 60 g parmazánu (nastrouhat)
- 2× vejce
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 250 g ricotty
- sůl
- 30 g přepuštěného másla
Štítky
Postup přípravy
Špenát spaříme vařící vodou, vyždímeme a nasekáme na malé kousíčky.
Ve větší míse smícháme nasekaný špenát, parmazán, vejce, mouku, ricottu, sůl a rozpuštěné máslo.
Vytvoříme hladké a kompaktní těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přisypeme mouku, pokud naopak husté, přilijeme trochu vody.
Těsto rozdělíme na 4 stejné části, ze kterých vytvoříme dlouhé úzké válečky.
Z válečků ukrajujeme kousky velké asi jako palec. Pro efekt můžeme každý kousek ještě zmáčknout vidličkou.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, kterou hodně osolíme. Do vařící vody najednou vsypeme knedlíčky, a necháme vařit.
Vyndáme z vody ihned poté, co vyplavou na povrch.
Ve větší pánvi si rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Opékáme 3-4 minuty. Přilijeme konzervu s rajčaty, ochutíme tymiánem a rozmarýnem, osolíme a opepříme. Necháme provařit 5 minut.
Hotové knedlíčky podáváme přelité rajčatovou omáčkou. Můžeme podávat s trochou parmazánu na vrchu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Za mě fajn recept když je chuť na bezmasý oběd, jen knedlíčky se mi hodně lepily takže jsem je nakonec tvořila za pomoci lžíce a házela rovnou do vody.
Nevím, jestli je chyba v překladu. V polské kuchyni jsou kopyta nudle z vařených brambor a této suroviny zde není ani gram 🤷♀️
Automaticky přeloženo
Moc chutné 👍