Sekaná s dýní
- 10 min
- 70 min
- Střední
- 6 porcí
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 104Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 393 kcal
- 29 g bílkovin
- 15 g tuků
- 35 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Šalotky, mrkev, pórek a česnek očistěte, nakrájejte najemno nebo rozmixujte v mixéru.
V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rozmixovanou zeleninu a 10 minut opékejte na středním plameni.
Vločky ve větší míse smíchejte s dýňovým pyré, orestovanou zeleninou a masem a následně přidejte vejce, tymián, pálivou papriku, tamari, sůl a pepř. Ze směsi vypracujte těsto.
Vyložte formu na sekanou pečicím papírem a přidejte těsto. Vložte do trouby a pečte při 170–180 °C 50–60 minut.
Hotovou sekanou rozdělte do 6 talířů a podávejte.
* Recept na dýňové pyré: 500 g dýně oloupejte a nakrájejte na kostičky. Plech vyložte pečicím papírem, dejte na něj nakrájenou dýní a pečte v předehřáté troubě při 170–180 °C cca 80 minut. Nechte vychladnout a poté rozmixujte na hladké pyré.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné, děkuji za inspiraci Určitě zopakuji.
Super recept:), vracím se k němu opakovaně.