HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě každý den se slevou 75 %

Strana 104Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 393 kcal
  • 29 g bílkovin
  • 15 g tuků
  • 35 g sacharidů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Suroviny

6 porcí

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Šalotky, mrkev, pórek a česnek očistěte, nakrájejte najemno nebo rozmixujte v mixéru.

3

V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rozmixovanou zeleninu a 10 minut opékejte na středním plameni.

4

Vločky ve větší míse smíchejte s dýňovým pyré, orestovanou zeleninou a masem a následně přidejte vejce, tymián, pálivou papriku, tamari, sůl a pepř. Ze směsi vypracujte těsto.

5

Vyložte formu na sekanou pečicím papírem a přidejte těsto. Vložte do trouby a pečte při 170–180 °C 50–60 minut.

6

Hotovou sekanou rozdělte do 6 talířů a podávejte.

7

* Recept na dýňové pyré: 500 g dýně oloupejte a nakrájejte na kostičky. Plech vyložte pečicím papírem, dejte na něj nakrájenou dýní a pečte v předehřáté troubě při 170–180 °C cca 80 minut. Nechte vychladnout a poté rozmixujte na hladké pyré.

TIP
Hotovou sekanou můžete ozdobit větvičkou čerstvého rozmarýnu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Marie Havlová
29. ledna 2024

výborné, děkuji za inspiraci Určitě zopakuji.

7q2fg95gcdprivaterelayappleidcom
04. října 2023

Super recept:), vracím se k němu opakovaně.

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních