HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Ječné vločky

Ječné vločky se připravují ze zrna ječmene, které je nasáklé, uvařené a slisované. Oproti jiným vločkám jsou ty ječné větší a drží tvar. Z ječných vloček si tak jemnou kaši nepřipravíte. Pro její lepší a stravitelnější konzumaci je namočte přes noc do vody a ráno zalejte mlékem s pokojovou teplotou. Mají málo výraznou chuť. Našemu zdraví, a především játrům a žlučníku, ječné vločky prospívají obsahem vitaminu B6 a draslíku. Ječné vločky dokáží snižovat cholesterol v krvi. V kuchyni se budou ječné vločky vyjímat v receptech na pomazánky či polévky. Použijte je jako zavářky nebo klidně i jako drobenku.

Recepty, které obsahují Ječné vločky