🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Ječné vločky

Ječmen je lidem znám už 3 000 let a patří mezi jednu z nejstarších pěstovaných plodin. Připravují ze zrna, které je nasáklé, uvařené a slisované. Oproti jiným vločkám jsou ty ječné větší a drží tvar. Z ječných vloček si tak jemnou kaši nepřipravíte. Pro její lepší a stravitelnější konzumaci je namočte přes noc do vody a ráno zalejte mlékem s pokojovou teplotou. Mají málo výraznou chuť. Našemu zdraví, a především játrům a žlučníku, ječné vločky prospívají obsahem vitaminu B6 a draslíku. Ječné vločky dokáží snižovat cholesterol v krvi. V kuchyni se budou ječné vločky vyjímat v receptech na pomazánky či polévky. Použijte je jako zavářky nebo klidně i jako drobenku.

Recepty, které obsahují Ječné vločky