HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 167 kcal
  • 5 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 26 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

12 kusů

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Připravte si větší hrnec, nalijte do něj dostatek vody, osolte a brambory v osolené vodě vařte cca 20 minut na středním plameni.

2

Rýži propláchněte studenou vodou a poté uvařte podle návodu na obalu (cca 20 minut).

3

Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vymažte jej olivovým olejem.

4

Brambory po uvaření sceďte, přidejte k nim do hrnce vejce, mouku a koření a rozmixujte.

5

Nakonec přimíchejte uvařenou rýži a pomocí lžiček tvarujte na plech smaženky.

6

Smaženky pečte cca 20–25 minut při 170–180 °C a podávejte teplé.

TIP
Smaženky podávejte se salátem z čerstvé zeleniny.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

— __
10. dubna 2022

Místo 2 lžiček kari jsem dala 1čl kari a 1čl kurkumy jinak vše podle receptu. Bylo to výborné, podávala jsem je s kari omáčkou a salátem, ale i samotné smaženky byly dobré. 😋🍚🥔

hodnocení_1327323
Aleš Krumphanzl
27. dubna 2021

Vyborne, jen jsem musel misto pohankove pouzit spaldovou mouku.

karolina.pa
06. března 2021

Super, jen pro příště vím, že mám těsto více osolit. Udělala jsem k tomu salát a dip a vynikající.

hodnocení_1200205
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních