Rychlé chilli con carne
- 10 min
- 40 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 640 kcal
- 31 g bílkovin
- 21 g tuků
- 74 g sacharidů
Suroviny
- 100 g červené papriky
- 100 g červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kajenského pepře
- 400 g mletého hovězího masa (10−15 % tuku)
- 300 ml zeleninového vývaru
- 800 g krájených rajčat z plechovky
- 400 g předvařených červených fazolí
- 240 g basmati rýže (v suchém stavu)
- čerstvý koriandr (k podávání)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Očistěte si červenou papriku a nakrájejte ji na menší nudličky. Cibuli nakrájejte najemno a česnek nakrájejte na plátky.
Ve větší hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte nakrájenou papriku, cibuli, česnek, mletou sladkou papriku a kajenský pepř a vše nechte smažit cca 3 minuty na mírném plameni.
Do pánve přidejte mleté hovězí maso, zvyšte plamen na střední stupeň a za stálého míchání opékejte cca 15 minut.
Do pánve nalijte vývar a přidejte rajčata z plechovky, předvařené fazole, sůl a pepř. Poté snižte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte za občasného promíchání vařit 20 minut.
Než se uvaří směs v pánvi, uvařte si v hrnci rýži basmati podle návodu na obalu (bílá rýže basmati se většinou vaří cca 10–15 minut na mírném plameni pod pokličkou v 1,5–2násobném objemu osolené vody).
Hotové chilli con carne z pánve podávejte s uvařenou rýží a čerstvým koriandrem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
good
Jednoduché a chutné. Ke konci jsem ještě přidal 2 kostičky hořké čokolády a super 👌
Mňam
Automaticky přeloženo