
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Sušené houby namočte alespoň na 30 minut do vody. Poté je sceďte a nakrájejte na menší kousky.
Česnek nakrájejte na plátky. Cizrnu zbavte vody a propláchněte ji.
Ve větší pánvi si rozpalte řepkový olej a přidejte nakrájené houby a cizrnu. Restujte na středním až silném plameni 3–5 minut, dokud houby nepustí vodu.
Přidejte tymián, oregano a nakrájený česnek a restujte další 1 minutu.
Přilijte cca 150 ml zeleninového vývaru a citronovou šťávu a směs osolte a opepřete. Zvyšte plamen na silný stupeň a vývar přiveďte k varu. Poté plamen stáhněte na střední stupeň a vše nechte cca 3 minuty provařit.
V jiném velkém hrnci přiveďte k varu zbytek vývaru (1500 ml) a mléko.
Přisypte polentu, snižte plamen na střední stupeň a za stálého míchání vařte 4–5 minut.
Jakmile polenta začne houstnout, vmíchejte mozzarellu a odstavte.
Polentu rozdělte do 4 misek a podávejte s ¼ houbové směsi.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Pole tu jsem vylepšila parmazánem, bylo to výborné.
Recept nezaujal nikoho z rodiny, jednotlivé suroviny doma jíme běžně, ale v této kombinaci už rozhodně vařit nebudu.
Právě jsem dovařila a moc jsem si pochutnala,určitě si ho zařadím mezi oblíbená jídla👍