Polenta s houbami a cizrnou
15 min
15 min
Střední
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 358 Kcal
- 16 g bílkovin
- 12 g tuků
- 46 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 2 lžíce řepkového oleje
- 60 g sušených hub (namočených alespoň 30 minut ve vodě), případně 300 g čerstvých hub
- 200 g cizrny v konzervě
- 1 lžička sušeného tyimánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 3 stroužky česneku
- 150 ml+ 1500 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
- pepř
- 500 ml sójového mléka
- 250 g instantní polenty
- 50 g nízkotučné mozzarelly
Postup přípravy
Rozpálíme si v pánvi řepkový olej a přidáme houby a cizrnu a restujeme 3 minuty.
Poté přidáme tymián, oregáno a na plátky nakrájený česnek, restujeme další 1 minutu.
Přidáme cca 150 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Necháme cca 5 minut provařit.
V jiném hrnci přivedeme k varu zbytek vývaru (1500 ml) a mléko.
Poté přisypeme polentu a vaříme 4 minuty za stálého míchání.
Vmícháme na jemno nastrouhanou mozzarellu a odstavíme.
Polentu rozdělíme do 4 misek a podáváme s 1/4 houbové směsi.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Překvapivě vynikající.
Jednoduchý oběd, pochutnali jsme si :) přidala jsem ke směsi ještě hrášek
Výborná chuťová kombinace 🙂 doporučuji místo mozzarelly přidat parmezán 👌