Lososové karbanátky
- 20 min
- 45 min
- Snadné
- 8 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 186 kcal
- 10 g bílkovin
- 13 g tuků
- 7 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
Připravte si hrnec s vroucí vodou, přidejte do něj nakrájené brambory, hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte na mírném plameni doměkka (potrvá to přibližně 15 minut).
Než se uvaří brambory, nakrájejte si lososa na menší kousky a jarní cibulky nasekejte najemno.
Uvařené brambory slijte, přemístěte do mísy a rozšťouchejte. Poté do mísy přidejte nakrájeného lososa, nasekané cibulky, 1 lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Ze směsi v míse rukama postupně vytvarujte 8 placek, které obalujte v sezamu a pokládejte na vyložený plech.
Plech s plackami přemístěte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.
Hotové karbanátky vyndejte z trouby a podávejte s citronem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Mooc dobré
moc se nám to líbilo. případně kratší dobu pečení pro šťavnatější losos.
Automaticky přeloženo
Příjemná chuť, jarní cibulku jsem nahradila žlutou cibulí a taky skvěle fungovalo 👌