HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 609 kcal
  • 35 g bílkovin
  • 30 g tuků
  • 47 g sacharidů

Více než 1 000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5 000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a smíchejte s mletou paprikou.

2

Švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky (pokud používáte sušené, nakrájejte je napůl, a pokud jsou malé, tak je nechte vcelku).

3

Na jehlu napichujte střídavě kuřecí maso a švestky.

4

Hotové špízy polijte olivovým olejem a citronovou šťávou.

5

Rozpalte si pánev nebo gril a špízy opékejte ze všech stran (na středním až silném plameni 10–15 minut nebo dokud nebude maso hotové).

6

Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na čtvrtky. Poté je dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte cca 25 minut na středním plameni.

7

Po uvaření brambory sceďte, přidejte máslo a smetanu a pomocí metličky vyšlehejte v kaši.

8

Hotové špízy podávejte s bramborovou kaší.

TIP
Špízy můžete před podáváním posypat čerstvými bylinkami.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Hana Lukášová
19. ledna 2024

Jednoduché a výborné!! Dělala jsem v troubě a také supr

2y9qrfyfv8privaterelayappleidcom
15. listopadu 2022

Výborné!

Automaticky přeloženo

hodnocení_1337355
Dorka1986
02. listopadu 2022

V surovinách jsou brambory, v receptu je rýže...máslo a smetana jsou také uvedeny, ale v receptu nejsou použity 😁

Automaticky přeloženo

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních