HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 389 Kcal
  • 56 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 2 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

5 porcí

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).

2

Vykostěné kuře omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete.

3

Do vyšší mixovací nádoby vložte petrželovou nať, sušený rozmarýn, sušený tymián, 3 lžíce olivového oleje, změklé máslo, šťávu a kůru z citronu a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte. Výsledná směs by měla mít konzistenci pasty.

4

Vykostěné kuře položte na pracovní plochu kůží dolů. Prsa lehce nařízněte nožem tak, aby vznikl celistvý plát a pomocí paličky na maso lehce naklepejte na tloušťku cca 1,5 cm.

5

Kuře ponechte kůží dolů a kuřecí plát potřete připravenou bylinkovou pastou. Poté kuřecí plát srolujte do tvaru rolády.

6

Připravte si alobalový plát o délce 50 cm a šířce 27 cm. Srolovanou roládu položte na spodní stranu alobalového plátu a celou ji do alobalu zabalte směrem nahoru. Konce alobalu utáhněte a takto připravenou roládu vložte do pekáče.

7

Do pekáče přilijte 300 ml kuřecího vývaru a pekáč vložte do předehřáté trouby. Roládu pečte 55–60 minut při 180–185 °C.

8

Po uplynutí času vyjměte pekáč z trouby a zvyšte teplotu v troubě na 215–220 °C. Roládu vyjměte z alobalu a vložte zpět do pekáče. Pekáč znovu vraťte do trouby a roládu pečte ještě 25–30 minut při 215–220 °C, aby se na povrchu vytvořila zlatavá kůrka.

9

Jakmile má roláda zlatavou barvu, vyjměte ji z trouby, nakrájejte na požadované porce a podávejte.

TIP
Roládu podávejte s pečenou zeleninou nebo vařenými bramborami.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních