HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 633 kcal
  • 24 g bílkovin
  • 35 g tuků
  • 55 g sacharidů

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací

Suroviny

4 porce

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte 2 větší hrnce. Do obou hrnců nalijte studenou vodu a vodu osolte.

2

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky (cca 3 cm × 3 cm) a vložte do připraveného hrnce s osolenou vodou. Hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte 14–15 minut na středním plameni. Po uvaření brambory sceďte a dejte stranou.

3

Než se uvaří brambory, ve druhém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu na vysokém stupni plamene. Jakmile začne voda vřít, vložte do hrnce vajíčka, která vařte 7–8 minut od bodu varu. Po uvaření vajíčka zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.

4

Poté si připravte další středně velký hrnec a rozehřejte v něm máslo s 2 lžícemi slunečnicového oleje na středním plameni.

5

Jakmile je máslo s olejem rozpálené, přisypte do hrnce 2 lžíce hladké špaldové mouky a za stálého míchání opékejte 1 minutu na středním plameni tak, aby se vytvořila světlá jíška.

6

Do připravené jíšky postupně vlijte 500 ml studeného mléka a pomocí metličky směs vždy důkladně rozmíchejte, aby nevznikly hrudky.

7

Jakmile přilijete všechno mléko, do hrnce přidejte 250 ml zeleninového vývaru a bobkový list. Stáhněte plamen na mírný stupeň a za stálého míchání nechte lehce provařit 12–13 minut (dokud směs nezhoustne).

8

Jakmile směs zhoustne, přdejte 150 ml smetany, 1 lžíci kvasného octa, třtinový cukr, najemno nakrájený čerstvý kopr, sůl a pepř a vše ještě lehce provařte na mírném plameni 5–6 minut.

9

Po uvaření vypněte plamen, omáčku dochuťte, rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte společně s vařenými bramborami a rozpůlenými vejci.

TIP
Spolu s bobkovým listem do hrnce můžete přidat také špetku jemně mletého muškátového oříšku.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lucia J.
28. listopadu 2023

Odted moje nejoblibenejsi jidlo, mnam

hodnocení_1464023
Pepíno
10. října 2023

:)

Klára Baksová
12. července 2023

Super! Pro ty, kteří mají koprovku raději kyselejší doporučuji přidat podle chuti víc octu. :)

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních