HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Šalotku nakrájejte najemno.

2

Rozehřejte olej a šalotku na středně silném plameni orestujte dozlatova. Přisypte rýži a nechte zesklovatět.

3

Rýži zalijte ¼ horkého zeleninového vývaru a plamen snižte na mírný. Tekutinu nechte vstřebat a pak přilijte další zeleninový vývar. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar.

4

Po 10 minutách vaření rýže přimíchejte kapustu, sušený tymián, sůl a pepř.

5

Jakmile je kapusta měkká a rýže na skus, vmíchejte do rizota parmazán.

6

Hotové rizoto dejte na talíře, ozdobte plátky parmazánu a snítkami čerstvého tymiánu a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Matěj Dědečekflag cs
02. dubna 2021

Tento recept mi opravdu nechutnal, nevím, zda to bylo tím, že jsme si do toho nedali parmezán, ale už vařit znovu nebudu :/

Hanka Pechováflag cs
17. září 2020

Místo rýže jsem použila pohanku a přidala česnek. Výborné.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních