

Kapustové rizoto
5 min
25 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 489 Kcal
- 16,6 g bílkovin
- 16 g tuků
- 69,9 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Šalotku nakrájejte najemno.
Rozehřejte olej a šalotku na středně silném plameni orestujte dozlatova. Přisypte rýži a nechte zesklovatět.
Rýži zalijte ¼ horkého zeleninového vývaru a plamen snižte na mírný. Tekutinu nechte vstřebat a pak přilijte další zeleninový vývar. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar.
Po 10 minutách vaření rýže přimíchejte kapustu, sušený tymián, sůl a pepř.
Jakmile je kapusta měkká a rýže na skus, vmíchejte do rizota parmazán.
Hotové rizoto dejte na talíře, ozdobte plátky parmazánu a snítkami čerstvého tymiánu a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutné rizoto, u nás oblíbené u všech členů domácnosti..;)
Přidala jsem česnek a trochu kozího sýra a bylo to moc dobré.
Vynikající jídlo. Luxusní chuť, a ta jednoduchost. Mňam. Jana Nováková