Hamburger z tuňáka
- 15 min
- 10 min
- Snadné
- 4 kusy
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 590 kcal
- 28 g bílkovin
- 28 g tuků
- 53 g sacharidů
Suroviny
- 250 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 2× vejce
- 100 g ovesných vloček jemných
- 1 lžička kari koření
- 2 lžíce olivového oleje
- 1× jarní cibulka (nakrájet najemno)
- 4× celozrnná bulka
- 4 lžíce zakysané smetany (cca 60 g)
- 2 hrsti libovolného čerstvého salátu (například rukoly)
- 2× menší rajče (nakrájet na plátky)
- 1× střední avokádo (nakrájet na plátky)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
V míse smíchejte tuňáka, vejce, vločky, kari koření a olivový olej.
Přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku, osolte, opepřete a zamíchejte.
Z těsta vytvarujte 4 stejně velké hamburgery.
Rozehřejte nepřilnavou pánev a hamburgery opékejte na středním plameni 4–5 minut z každé strany (nebo na kontaktním grilu na mírném plameni také po dobu 4–5 minut z každé strany) .
Rozehřejte si další pánev, bulky rozřízněte a opečte je řeznou stranou nasucho na středním plameni.
Na spodní části bulek rozetřete trochu zakysané smetany, rozprostřete trochu oblíbeného salátu a ten poklaďte plátky rajčat. Poté přidejte tuňákový hamburger a na něj rozložte ¼ avokáda. Zbylé poloviny bulek také potřete trochou smetany a poté jimi hamburgery přiklopte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dokonalé
Automaticky přeloženo
Trošku sušší, ale oblíbená variace burgeru
Výborné, do burgeru přidávám ještě vajíčko(volské oko)