Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou
- 8 min
- 7 min
- Střední
- 3 porce
Jíme zdravě – Grilovací speciál se slevou 68 %
Strana 25Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 588 kcal
- 42 g bílkovin
- 42 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si větší mísu na salát. Do mísy vložte na kostičky nakrájená rajčata, najemno nakrájenou jarní cibulku, nahrubo nasekanou bazalku, citronovou kůru, vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.
Mísu se salátem přemístěte do lednice a začněte s přípravou lososa.
Filety omyjte a osušte. Stranu bez kůže osolte, opepřete a potřete 1 lžící olivového oleje. Takto připravené filety pokládejte na rozpálený rošt kůží směrem nahoru. Lososa zprudka grilujte z každé strany 2–3 minuty. Poté jednotlivé filety přesuňte na stranu grilu, kde není tak velký žár, gril přiklopte a filety nechte ještě 1 minutu dopéct.
Opečené filety přemístěte z grilu na talíř a každou porci podávejte společně s vychlazeným salátem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními