HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 316 Kcal
  • 8 g bílkovin
  • 23 g tuků
  • 22 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

3 porce

Postup přípravy

1

Nejprve nechte rozmrznout zelené fazolové lusky.

2

Mezitím ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a máslo.

3

Do hrnce s rozpáleným tukem následně vložte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.

4

Poté k cibuli přisypte 1 lžíci špaldové mouky a opékejte 1–2 minuty za stálého míchání na středním plameni tak, aby vznikla světlá jíška.

5

Jakmile máte hotovou jíšku, ztlumte plamen na mírný, přilijte 250 ml polotučného mléka, 120 ml smetany, přisypte muškátový oříšek, sůl a pepř a za stálého míchání vařte 9–10 minut, dokud směs nezhoustne.

6

V momentě, kdy smetanová směs zhoustne, přidejte 1 lžičku kvasného octa a fazolové lusky. Promíchejte a společně provařte 3–4 minuty na středním plameni.

7

Hotové fazolky na smetaně rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Fazolky na smetaně podávejte s vařenými bramborami a čerstvou řeřichou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních