HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Fazolové lusky

Zelené fazolky mají u nás špatnou pověst, a tak je na čase to změnit. Původně pochází z amerického kontinentu a jsou to vlastně nedozrálé plody velkých fazolí, které se konzumují s obalem. Všechny fazole jsou bohaté na železo, vápník, draslík, hořčík, mangan, vitamíny skupiny B, spoustu nukleových kyselin a bílkovin. Zelené fazolky navíc obsahují i spoustu vitamínu C a kyselinu listovou. A také spoustu vlákniny a bílkovin, díky nimž dokážeme udržet pozornost a nejsme nervózní. Konzumovat by se ale neměly v syrovém stavu, protože by mohly způsobit otravu. V obchodě vybírejte ty, které při zlomení lusknou a nahlas prasknou. Způsob přípravy: Aby si fazolky při tepelné úpravě ponechaly zelenou barvu, blanšírujte je. Spařte je horkou osolenou vodou a poté je ihned zchlaďte vodou ledovou.

Recepty, které obsahují Fazolové lusky