
Salát ze zelené čočky s vejci
140 min
30 min
Snadné
2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 666 Kcal
- 39 g bílkovin
- 27,7 g tuků
- 57,8 g sacharidů
Suroviny
- 150 g zelené čočky v suchém stavu
- 4 vejce
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 střední červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g čerstvých zelených fazolových lusků
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 300 g čerstvého baby špenátu
- pár snítek čerstvého tymiánu k podávání
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
Postup přípravy
Čočku namočte na 2 hodiny do vody. Pak vodu slijte, čočku zalijte novou vodou, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 15 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijte a čočku nechte vychladnout.
Vejce vložte do vody a vařte na mírném plameni podle svých preferencí 6–10 minut.
Uvařenou čočku osolte, opepřete a promíchejte s jablečným octem a sušeným tymiánem.
Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek a fazolové lusky na menší kousky.
Na pánvi rozehřejte olej a na středním plameni orestujte nejdříve cibuli s česnekem, poté fazolové lusky. Přidejte špenát a nechte zavadnout.
Všechnu zeleninu přimíchejte k čočce.
Uvařená vejce oloupejte.
Salát ozdobte čerstvým tymiánem a podávejte s oloupanými vejci.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná večeře! ☀️
UZASNY