

Dýňová směs s chilli
10 min
25 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 249 Kcal
- 10,5 g bílkovin
- 6,2 g tuků
- 35,8 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1× střední žlutá cibule
- ½ lžičky sušeného chilli
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného koriandru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200 g krájených rajčat z plechovky
- 200 g předvařených červených fazolí
- 150 g předvařené cizrny
- 120 g dýňového pyré (*)
- 200 g dýně hokkaidó (nakrájet na kostičky)
- 150 ml vody
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
V hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibulku a zlehka ji na mírném plameni osmahněte (2–3 minuty).
Přidejte chilli, oregano, koriandr a protlak. Zvyšte plamen na silný, vše zamíchejte a zprudka opečte (1 minutu).
Do pánve dejte rajčata, fazole, cizrnu, dýňové pyré a nakrájenou dýni. Vše zamíchejte, podlijte 150 ml vody, přiklopte pokličkou a vařte 20 minut na mírném plameni.
Nakonec do směsi prolisujte 3 stroužky česneku a vše dochuťte solí a pepřem.
* Dýňové pyré: Dýni oloupejte, nakrájejte na kostky, zalijte vodou a vařte na mírném plameni. Až dýně změkne (za cca 10 minut), vodu slijte a dýni rozmixujte. Pokud bude směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody, aby se pyré lépe umixovalo.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné
Recept je výborný, ještě k němu dělám rýži, ale jinak super. :)
.