![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si libovolnou zapékací nádobu o minimální velikosti 25 cm × 35 cm.
Cuketu omyjte, nastrouhejte nahrubo, osolte, vložte do jemného sítka a nechte okapat (cca 10 minut). Cuketu v sítku průběžně lehce zmáčkněte dlaní, aby se lépe zbavila vody.
Mezitím si nakrájejte celozrnnou bagetu na malé kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a vložte ji do větší mísy. K nakrájené bagetě přidejte 3 vejce, mléko, okapanou cuketu, kypříci prášek do pečiva, mletý muškátový oříšek, olivový olej, strouhaný ementál, sůl a pepř a vše promíchejte.
Hotovou směs přemístěte do připravené zapékací nádoby, lehce stlačte a vložte do trouby předehřáté na 195–200 °C a pečte 40–45 minut.
Po upečení cuketový nákyp nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělé lehké jídlo! 👌🏼 Místo ementálu jsem použila 30% eidam a cheddar v poměru 1:1 a super! Určitě jsem nedělala naposledy.
Recept v podstatě dobrý, ale neohromil. Všichni 3 jsme se shodli na tom, že příště použijeme chuťově výraznější sýr.
Automaticky přeloženo
Výborný lehčí oběd nebo večeře! ❤️ Dělala jsem podle receptu (až na to, že jsem neměla celozrnnou ale obyčejnou tmavou vícerznnou bagetu) a vyšlo v podstatě přesně tak, jak je na obrázku :)