
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si libovolnou zapékací nádobu o minimální velikosti 25 cm × 35 cm.
Cuketu omyjte, nastrouhejte nahrubo, osolte, vložte do jemného sítka a nechte okapat (cca 10 minut). Cuketu v sítku průběžně lehce zmáčkněte dlaní, aby se lépe zbavila vody.
Mezitím si nakrájejte celozrnnou bagetu na malé kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a vložte ji do větší mísy. K nakrájené bagetě přidejte 3 vejce, mléko, okapanou cuketu, kypříci prášek do pečiva, mletý muškátový oříšek, olivový olej, strouhaný ementál, sůl a pepř a vše promíchejte.
Hotovou směs přemístěte do připravené zapékací nádoby, lehce stlačte a vložte do trouby předehřáté na 195–200 °C a pečte 40–45 minut.
Po upečení cuketový nákyp nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný lehčí oběd nebo večeře! ❤️ Dělala jsem podle receptu (až na to, že jsem neměla celozrnnou ale obyčejnou tmavou vícerznnou bagetu) a vyšlo v podstatě přesně tak, jak je na obrázku :)