HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte těsto. V menším hrnci na středním plameni ohřejte 400 ml polotučného mléka tak, aby mělo přibližně stejnou teplotu jako lidské tělo. Teplotu zkontrolujte prstem – pocitově by mléko mělo být vlažné.

2

Ohřáté mléko nalijte do kuchyňského robota nebo do větší mísy.

3

Přidejte droždí, 1 lžičku třtinového cukru, špaldovou hladkou mouku a bílý jogurt a vypracujte těsto.

4

Nádobu s těstem zabalte do potravinářské fólie a dejte vykynout na teplé místo (na cca 1 hodinu).

5

Mezitím si připravte kečup. V menším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, přidejte najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku a vše opékejte na středním plameni 4–5 minut.

6

Poté do hrnce přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata, zbylé 2 lžičky třtinového cukru, vinný ocet, 2 lžíce sójové omáčky a 50 ml vody. Plamen snižte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte na mírném plameni 10–11 minut.

7

Po uvaření vypněte plamen a směs pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Hotový kečup ponechte v hrnci a dejte stranou.

8

Zhruba po 45 minutách kynutí těsta si připravte plech (30 cm × 40 cm), vyložte jej pečicím papírem a předehřejte si troubu na 190–195 °C.

9

Jakmile je těsto vykynuté, přesuňte jej z nádoby na pracovní plochu a odřízněte z něj kousky o hmotnosti 150 g.

10

Z odvážených kousků těsta tvarujte kruhy o průměru přibližně 15–20 cm a výšce 0,5 cm. Vytvarované kruhy pokládejte na připravený plech a pomocí mašlovačky je potřete 2 lžícemi olivového oleje a posypte solí.

11

Plech s kruhy z těsta vložte do trouby předehřáté na 190–195 °C a pečte 12–15 minut.

12

Po upečení langoše potřete připraveným kečupem, posypte najemno nastrouhaným ementálem a podávejte.

13

Pozn. Za recept děkujeme Renatě Valáškové.

TIP
Hotové langoše můžete před servírováním posypat najemno nasekanou čerstvou hladkolistou petrželí. Dle chuti můžete před potřením kečupem langoše potřít ještě najemno nastrouhaným česnekem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Hanka88
02. srpna 2022

Přidala jsem trochu více mouky, aby se těsto tak nelepilo. Místo domácího kečupu jsem potřela žervé, dala pár kapek kupovaného kečupu a posypala eidamem. Do klasických langošů to mělo daleko :D, ale chuťově dobré, zopakuji. :) S kečupem a sýrem to chutnalo i dětem. 👍

Barbora Grygarová
09. května 2022

Opravdu výborné! Jen jsem musela přidávat mouku, protože se těsto hodně lepilo. Chuťově to bylo ale moc dobré.

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních