![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si připravte těsto. V menším hrnci na středním plameni ohřejte 400 ml polotučného mléka tak, aby mělo přibližně stejnou teplotu jako lidské tělo. Teplotu zkontrolujte prstem – pocitově by mléko mělo být vlažné.
Ohřáté mléko nalijte do kuchyňského robota nebo do větší mísy.
Přidejte droždí, 1 lžičku třtinového cukru, špaldovou hladkou mouku a bílý jogurt a vypracujte těsto.
Nádobu s těstem zabalte do potravinářské fólie a dejte vykynout na teplé místo (na cca 1 hodinu).
Mezitím si připravte kečup. V menším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, přidejte najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku a vše opékejte na středním plameni 4–5 minut.
Poté do hrnce přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata, zbylé 2 lžičky třtinového cukru, vinný ocet, 2 lžíce sójové omáčky a 50 ml vody. Plamen snižte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte na mírném plameni 10–11 minut.
Po uvaření vypněte plamen a směs pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Hotový kečup ponechte v hrnci a dejte stranou.
Zhruba po 45 minutách kynutí těsta si připravte plech (30 cm × 40 cm), vyložte jej pečicím papírem a předehřejte si troubu na 190–195 °C.
Jakmile je těsto vykynuté, přesuňte jej z nádoby na pracovní plochu a odřízněte z něj kousky o hmotnosti 150 g.
Z odvážených kousků těsta tvarujte kruhy o průměru přibližně 15–20 cm a výšce 0,5 cm. Vytvarované kruhy pokládejte na připravený plech a pomocí mašlovačky je potřete 2 lžícemi olivového oleje a posypte solí.
Plech s kruhy z těsta vložte do trouby předehřáté na 190–195 °C a pečte 12–15 minut.
Po upečení langoše potřete připraveným kečupem, posypte najemno nastrouhaným ementálem a podávejte.
Pozn. Za recept děkujeme Renatě Valáškové.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Přidala jsem trochu více mouky, aby se těsto tak nelepilo. Místo domácího kečupu jsem potřela žervé, dala pár kapek kupovaného kečupu a posypala eidamem. Do klasických langošů to mělo daleko :D, ale chuťově dobré, zopakuji. :) S kečupem a sýrem to chutnalo i dětem. 👍
Opravdu výborné! Jen jsem musela přidávat mouku, protože se těsto hodně lepilo. Chuťově to bylo ale moc dobré.