Bulgur s houbami
- 15 min
- 20 min
- Střední
- 2 porce
Zajištění dostatečného množství vlákniny v jídelníčku je nezbytností pro každý den. Hravě si s tím dokáže poradit surovina, jako je bulgur. Ten obsahuje kromě zmíněné vlákniny také důležité vitamíny a minerály. Zkuste si proto připravit tento recept na bulgur s houbami. Jako lehký oběd si ho můžete sbalit s sebou i do práce.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 521 kcal
- 15 g bílkovin
- 17 g tuků
- 79 g sacharidů
Suroviny
2 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1× střední žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 3 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
- 170 g pšeničného bulguru (v suchém stavu)
- 30 g libovolných sušených hub (alespoň 10 minut předem namočit v hrnku s horkou vodou)
- 1× bobkový list (v sušeném stavu)
- ½ lžičky drceného kmínu
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžíce balzamikového octa
- sůl
- mletý černý pepř
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a opékejte 1 minutu na středním plameni.
2
K cibuli přidejte nakrájený česnek a nechte rozvonět (cca ½ minuty).
3
Bulgur propláchněte a přidejte do hrnce spolu se sušenými houbami (i s vodou), bobkovým listem, kmínem, solí a pepřem. Přilijte vývar, hrnec přiklopte pokličkou a za občasného míchání nechte vařit cca 20 minut.
4
Nakonec směs ochuťte majoránkou a balzamikovým octem. Hotový bulgur s houbami rozdělte do 2 talířů a podávejte.
TIP
Bulgur můžete podávat také například s žampiony opečenými na másle se špetkou soli.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
jednoduchý, ale chutný recept
Chutné, rychlé a jednoduché!⭐️
Bulgur jsem vůbec neměla ráda, ale teď vidím, že to bylo tím, že jsem ho jen neuměla uvařit a hlavně neměla dobrý recept. Tenhle recept je úplně jednoduchý a TOP!!! 😍🤩🙏